Titlurile zilei

Trei angajați de la Fermador din Iași, confirmați pozitiv cu COVID-19! Alte 7 persoane au intrat în izolare la domiciliu. La ferma de păsări s-a declanșat o anchetă epidemiologică

Publicat: 12 iun. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Trei angajați de la Fermador din Iași confirmați pozitiv cu COVID-19 Alte 7 persoane au intrat în izolare la domiciliu. La ferma de păsări s-a declanșat o anchetă epidemiologică
Trei angajați de la Fermador, depistați pozitiv la infecția cu coronavirus

Trei angajați de la Fermador din localitatea Podu Iloaiei, din Iași, au fost confirmați pozitiv cu COVID-19 și au fost internați la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași. La Fermador, fermă de păsări, s-a declanșat o anchetă epidemiologică. Alți 7 angajați au intrat în autoizolare la domiciliu, după ce au intrat în contact direct cu unul dintre angajații depistați pozitiv la infecția cu noul coronavirus. Activitatea din ferma de păsări și abatorul de sacrificare nu a fost suspendată

Trei angajați de la SC Fermador SRL din localitatea Podu Iloaiei, din Iași, au fost confirmați pozitiv cu COVID-19. Una dintre cele mai căutate ferme de păsări din Iași a fost în pragul de a-și încheia activitatea. Cătălin Mihalache, unul dintre asociații SC Fermador SRL, spune că nu a fost necesară închiderea unității, deoarece cei 3 angajați au fost internați în spital, iar cei 7 contacți au fost trimiși acasă, în autoizolare. Ferma de păsări a fost dezinfectată, iar ceilalți angajați lucrează în continuare în program normal. În fiecare dimineață, la începutul programului, angajaților li se ia temperatura și poartă măști și mănuși cât sunt la lucru.

Cătălin Mihalache: „Doi dintre angajații Fermador se aflau în concediu când au aflat că sunt infectați cu coronavirus”

Unul dintre asociații SC Fermador SRL, Cătălin Mihalache, a spus că 2 dintre angajații cu COVID-19 erau în concediu, iar cel de-al treilea a intrat în contact direct cu unul dintre aceștia.

„Doi dintre angajații Fermador se aflau în concediu când au aflat că sunt infectați cu coronavirus. În cea de-a 12-a zi, au început să aibă simptome specifice coronavirusului și s-au prezentat la medic. De acolo, au fost trimiși să facă testarea. În acest timp, cei 2 nu au intrat în fermă. Cel de-al treilea angajat depistat pozitiv a intrat în contact direct cu unul dintre cei doi și ulterior a început să aibă și el simptome.

În urma testării a reieșit că este și el infectat. În dimineața în care s-a testat, acesta a venit cu alți 7 angajați cu mașina. Pe cei 7 i-am trimis acasă și sunt în autoizolare. Nu am închis ferma pentru că nu era necesar. Noi facem dezinfecție zilnică mai puternică decât în spitale. Totodată, angajații poartă măști și mănuși dintotdeauna. Lucrăm 8 ore, iar restul de 16 avem timp pentru o dezinfecție profundă”, spune Cătălin Mihalache.

Fermador are 507 angajați și este una dintre cele mai apreciate ferme de pui și abator de sacrificare din regiunea Moldovei.

La Proinvest Group din Pașcani, 26 de angajați au COVID-19 și sunt internați în spital

Ancheta epidemiologică continuă și la societatea Proinvest Group din Pașcani, unde 26 de angajați au fost depistați pozitiv cu COVID-19. Activitatea în secția în care s-a descoperit focarul a fost închisă. Inițial, au fost depistați 4 angajați și ulterior au fost testați și ceilalți 100 de angajați care lucrează pe aceeași secție și încă 22 au ieșit pozitiv la infecția cu coronavirus. Toți lucrătorii societății Proinvest din Pașcani confirmați cu coronavirus au fost transportați la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași și Spitalul CF. Mulți dintre angajații Proinvest sunt asimptomatici. Încă 9 zile, angajații secției din care fac parte cei 26 de angajați depistați pozitiv la infecția cu coronavirus vor sta în autoizolare la domiciliu. Proinvest Group Pașcani este o companie specializată în prelucrarea oțelului, în care activează peste 500 de salariați.

Continuă ancheta epidemiologică la Catedrala Romano-Catolică din Iași, unde 8 persoane au fost depistate cu coronavirus

O altă anchetă epidemiologică care se desfășoară sub conducerea medicilor epidemiologi ai Direcției de Sănătate Publică din Iași este la Catedrala Romano-Catolică din Iași. Aici, dirijorul, organistul și șase măicuțe au fost depistați pozitiv la infecția cu coronavirus. Cele 9 persoane infectate sunt internate acum la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași, iar ancheta epidemiologică va stabili care sunt contacții direcți ai acestora. Surse ale redactorilor BZI spun că 7 persoane au fost asimptomatice și numai o măicuță a prezentat complicații ale bolii. În cadrul anchetei epidemiologice a fost testat și episcopul Iosif Păuleț, dar testele au ieșit negative. Corul a fost înființat pe perioada stării de urgență pentru transmisiunile online.

Una dintre cele mai mari anchete epidemiologice a fost la Spitalul de Neurochirurgie din Iași: 44 de persoane, infectate cu coronavirus

Una dintre cele mai mari anchete epidemiologice care a avut loc la Iași de la debutul pandemiei de coronavirus s-a declașat la Spitalul de Neurochirurgie din Iași, unde 44 de persoane au fost infectate cu coronavirus. Dintre acestea fac parte cadre medicale, dar și pacienți care erau internați în unitatea medicală. Pentru a stinge focarul, conducerea Spitalului de Neurochirurgie din Iași a închis secția de unde a izbucnit, a testat toate cadrele medicale și toți pacienții, a refăcut circuitele, iar cadrele medicale au fost reinstruite.

Totodată, în unitatea medicală, până la retestarea cadrelor medicale și a pacienților, s-au primit doar urgențele. Din 600 de persoane testate la Spitalul de Neurochirurgie din Iași, 44 au fost depistate cu noul coronavirus. Dintre acestea, 39 au fost depistate la prima testare, iar 5 după retestarea care a avut loc la 7 zile distanță. La unitatea medicală au fost depistate pozitiv la infecția cu noul coronavirus 24 cadre medicale și 10 pacienți de la Secția Neurochirurgie II.

Adauga un comentariu