International

Trei bărbaţi au fost arestați în Ucraina. Aceștia sunt suspectați că au furat 100.000 de măști sanitare în plină criză de coronavirus

Publicat: 17 mart. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Trei bărbaţi au fost arestați în Ucraina. Aceștia sunt suspectați că au furat 100.000 de măști sanitare în plină criză de coronavirus

Trei bărbaţi suspectaţi că ar fi furat 100.000 de măşti sanitare în plină criză de coronavirus au fost arestaţi de poliţie în Ucraina, au anunţat marţi autorităţile, potrivit AFP şi Unian. La sfârşitul săptămânii trecute, mai multe persoane care comercializau măşti sanitare au fost agresate de hoţi care le-au sustras marfa, a explicat biroul procurorului general ucrainean într-un comunicat. De fiecare dată, întâlniri aranjate în prealabil între comercianţi şi potenţiali cumpărători au fost întrerupte de sosirea în maşină a unui grup de bărbaţi care purtau obiecte semănând cu armele, adaugă comunicatul.

Potrivit procurorului general, aceşti indivizi se prezentau drept membri ai forţelor de ordine şi cereau persoanelor prezente să se culce cu faţa la pământ, înainte de a le lua măştile şi de a părăsi locul. Suspecţii arestaţi, cu vârste cuprinse între 24 şi 42 de ani, riscă pedepse de până la 10 ani de închisoare. Valoarea mărfurilor furate este estimată la 1 milion de hrivne (circa 44.000 de euro). Măştile medicale au devenit o raritate în Ucraina, care ia de asemenea măsuri draconice pentru a limita epidemia de Covid-19. În prezent este aproape imposibil de a mai găsi măşti în farmacii şi preţurile lor au explodat în unele magazine. Ucraina are înregistrate până în prezent şapte cazuri de infectare cu coronavirus, unul dintre pacienţi decedând, potrivit ultimului bilanţ oficial.

Marţi, toate localurile publice au fost închise (cafenele, restaurante, lăcaşuri culturale, centre comerciale)

Începând de miercuri, cele trei reţele de metrou din ţară şi transporturile interregionale şi interubane cu autocarul, cu trenul şi cu avionul vor fi de asemenea suspendate. Mai mulţi oameni de afaceri ucraineni, între care şi oligarhi, au anunţat donaţii de echipamente medicale pentru spitale pentru a lupta împotriva pandemiei în Ucraina, republică ex-sovietică al cărei sistem de sănătate este extrem de deficitar.

După o serie de măsuri de urgenţă instituite prin decizia preşedintelui Volodimir Zelenski, parlamentul a aprobat marţi noi măsuri, între care amenzi şi pedepse cu închisoarea pentru persoanele care au încălcat carantina obligatorie, potrivit Reuters. Efectele economice ale epidemiei declanşate de coronavirus au continuat să se agraveze, în timp ce moneda naţională s-a devalorizat până la 27 de hrivne pentru un dolar pentru prima oară din iunie 2019.

Adauga un comentariu