Sanatate

Trei creme naturale pentru bătături. Iată cum să le prepari acasă

Publicat: 21 sept. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Trei creme naturale pentru bătături. Iată cum să le prepari acasă
Bătăturile sau hipercheratoza reprezintă acumulări de piele superficială, care se formează în urma unei presiuni în exces exercitate asupra anumitor zone.

Te-ai săturat de unguentele din comerț și ai nevoie de o cremă bună pentru bătături? Ei bine, în acest articol, ți-am pregătit trei rețete de creme pentru bătături, cu ingrediente 100% naturale. Iată cum să le prepari acasă.

Bătăturile sau hipercheratoza reprezintă acumulări de piele superficială, care se formează în urma unei presiuni în exces exercitate asupra anumitor zone. Acestea apar, de obicei, pe talpa piciorului, în zona degetelor sau a călcâiului și, în unele cazuri, în zona palmelor.

Cu alte cuvinte, organismul identifică aceste extra-presiuni și creează straturi protectoare, pentru a feri zonele respective de traumatisme. De cele mai multe ori, excesul de piele îngroșată și întărită nu provoacă durere, însă, când crește suficient de mult, devine deranjant, provoacă durere sau se infectează.

Află, în continuare, cum să scapi de bătături, utilizând creme eficiente, realizate doar din ingrediente naturale.

Trei creme naturale pentru bătături. Scapă de disconfort cu ajutorul naturii

Bătăturile pot fi combătute cu unguente pe bază de aloe vera și vitamina E, usturoi și ulei de măsline ori cu ulei de migdale.

Cremă cu aloe vera și vitamina E

Crema cu aloe vera și vitamina E se realizează din jumătate de cană de gel de aloe vera (aproximativ 100 de grame) și o capsulă de vitamina E. Gelul plantei poate fi amestecat și cu ulei de ricin. Amestecă foarte bine ingredientele, apoi înmoaie-ți picioarele în apă caldă, usucă-le bine și aplică crema rezultată, masând delicat. Las-o să acționeze peste noapte și bucură-te de rezultate.

Crema pe bază de aloe vera și vitamina E ajută la hidratarea pielii și la îndepărtarea celulelor moarte, grație vitaminelor, mineralelor și altor nutrienți benefici pe care le are în compoziție.

gel de aloe vera
Crema pe bază de aloe vera și vitamina E ajută la hidratarea pielii și la îndepărtarea celulelor moarte.

Cremă cu usturoi și ulei de măsline

Deși nu are un miros prea plăcut, crema cu usturoi și ulei de măsline este foarte eficientă în ceea ce privește pielea îngroșată și întărită. Se prepară dintr-un cățel de usturoi, două linguri de ulei de măsline și cinci picături de zeamă de lămâie.

Curăță și pisează usturoiul, apoi adaugă uleiul de măsline și zeama de lămâie. Amestecă bine ingredientele, până când obții o pastă fină. Aceasta se aplică pe zona afectată și se acoperă cu un bandaj, pentru a avea o eficiență crescută. Se lasă să acționeze peste noapte, apoi se clătește cu apă călduță.

Crema realizată din usturoi și ulei de măsline înmoaie bătăturile și negii, iar, în același timp, ajută la eliminarea bacteriilor și a ciupercilor.

ulei de măsline și usturoi
Crema realizată din usturoi și ulei de măsline înmoaie bătăturile și negii.

Cremă pentru bătături cu ulei de migdale

Cea mai eficientă cremă dintre toate este cea pe bază de ulei de migdale. Aceasta este foarte hidratantă, lucru ce ajută la înmuierea bătăturilor și la îndepărtarea mai ușoară a acestora.

Crema se prepară din: cinci linguri de lanolină, trei linguri de ulei de migdale, trei linguri de glicerină și o linguriță de ulei esențial de lavandă. Tot ce trebuie să faci este să topești lanolina pe o baie de aburi sau în cuptorul cu microunde. Adaugă, apoi, uleiul de migdale, glicerina și uleiul de lavandă. În momentul în care compoziția a ajuns la o temperatură ridicată, amestecă toate ingredientele, apoi transferă-le într-un recipient din sticlă. Lasă crema să se răcească, apoi aplic-o pe zonele afectate, imediat ce ți-ai înmuiat picioarele în apă caldă.

ulei de migdale într-un borcănel transparent
Crema cu ulei de migdale este foarte hidratantă, lucru ce ajută la înmuierea bătăturilor și la îndepărtarea mai ușoară a acestora.

Sperăm că aceste sfaturi îți vor fi de ajutor!

Adauga un comentariu