Local

Trei drumuri comunale din Iași vor fi preluate de Consiliul Județean. Proiectul privind înființarea centurii ușoare de ocolire a Iașului merge mai departe

Publicat: 16 dec. 2023
_____ Vizualizări 9 Comentarii
Trei drumuri comunale din Iași vor fi preluate de Consiliul Județean. Proiectul privind înființarea centurii ușoare de ocolire a Iașului merge mai departe
Mai multe drumuri din comuna Bârnova vor trece în administrarea Consiliului Județean Iași

Trei drumuri comunale din Bârnova vor fi preluate de Consiliul Județean în vederea realizării proiectului de înființare a centurii Iașului

Plenul Consiliului Județean Iași se va reuni într-o ședință ordinară ce va avea loc săptămâna viitoare, miercuri, 20 decembrie, pentru a supune votului peste 20 de proiecte de hotărâre. Printre cele mai importante de pe ordinea de zi a întâlnirii se află și cel cu privire la clasificarea a 3 tronsoane de drumuri comunale din Bârnova în drum județean.

Trei drumuri comunale din Iași vor fi preluate de Consiliul Județean pentru construirea centurii ușoare de ocolire a Iașului

Potrivit informațiilor publicate, vor aproba, în ședința de miercuri, clasificarea drumului comunal din intersecție cu DJ248 (str. Dafina Doamna) — Cercu — intersecție DJ247A, în lungime de 1,650 km în categoria funcțională de drum județean cu indicativul DJ248 D: intersecție strada Dafina Doamna — Cercu — intersecție DJ247 A, km 3+990 — 5+640, drumului comunal din intersecție DJ248 D (intersecție DC 30B) — str. Sf. Apostol Petru (limită  U.A.T. Bârnova/limită  U.A.T. Municipiul Iași) în categoria funcțională  de drum județean cu indicativul DJ248 D: intersecție DC 30 B – limită  U.A.T. Bârnova/limită  U.A.T. Municipiul Iași, km 8+110 — 8+540, dar și modificarea indicativului pentru drumul județean DJ 248 H: Păun (DN 24) — Tomești — Holboca (DJ249 A), km 0+000 — 9+170, în drum județean cu indicativul DJ 248 D: Păun (DN 24) — Tomești — Holboca (DJ 249A), km 10+602 — 19+888.

„Se aprobă  solicitarea de trecere din domeniul public al comunei Bârnova în domeniul public al Județului Iași a 3 tronsoane de drum comunal in lungime de 3,213 km, în vederea realizării obiectivului de investiții „Înființarea centurii ușoare de ocolire a Municipiului Iași”, după  cum urmează: Str. Traian Vuia (intersecție DJ 247A — str. Apostol Petru) în lungime de 1,439 km, Str. Apostol Vuia (intersecție str. Traian Vuia – intersecție str. Schit Tărâţa)— in lungime de 0,887 km și str. Schit Tărâţa (intersecție strada Apostol Petru — limită  de proprietate Municipiul Iași) , în lungime de 0,887 km”, se arată în documentele proiectului de hotărâre.

Conducerea Consiliului Județean a precizat că Iașul va avea centura ușoară gata în 2025

În cadrul ședinței din data de 27 septembrie 2023, consilierii județeni au aprobat un proiect care face referire la realizarea centurii ușoare a Iașului: proiect de hotărâre privind însușirea în inventarul domeniului public al județului Iași și administrarea Consiliului Județean Iași a tronsonului de drum cuprins între DJ 248D (intersecția str. Dafina Doamna) – Cercu – DJ 247A, cu o lungime de 1,650 km parte din numărul cadastral 71570, UAT Bârnova județul Iași, în vederea realizării obiectivului de investiții „Înființarea centurii ușoare de ocolire a Municipiului Iași”. Conducerea Consiliului Județean a precizat că lucrarea va fi gata până în 2025.

„Perioada 2024-2025 ne va găsi într-un moment în care, în jurul Municipiului Iași, vom avea un drum județean, pe care îl numim centură ușoară. Proiectul se suprapune peste tot ce avem astăzi ca drumuri județene. Prin acest proiect, cu finanțare europeană, vom reabilita și moderniza 73 kilometri de drumuri județene. Drumurile vor fi reabilitate cu acostament consolidat pentru a satisface nu doar nevoile de mobilitate ale cetățenilor sau a celor care s-au mutat în zona rezidențială, ci va aduce și dezvoltarea comunităților”, a spus, atunci, Costel Alexe, președintele CJ Iași.

Trei drumuri comunale din Iași vor fi preluate de Consiliul Județean. Este vorba despre tronsoanele ce vor fi folosite în proiectul privind centura ușoară de ocolire a Iașului.

Comentarii
  • Cine te mai ascultă bă Alexe? Modernizeze tu 70 km
    de drum comunal și ii faci casete pana in 2025 ? Să mori tu de mincinos? Bă tu in 2024 abia dacă faci documentația și scoți la licitație .?Nu ai Sf, proiect, indicatori tehnico economici și arunci gogoși electorale mă handicapatule ? Nu mai țin minciunile astea mă jagardea penală.

  • Nu-i nicio centura. Este de fapt un drum pentru barosanii din zona si pentru cei care vor sa construiasca pe dealuri, dar n-au drum asfaltat.
    Sa-l vad si eu pe inconstientul care vrea sa ajunga mai repede din Ciurea in Tomesti, si in loc s-o ia pe drum drept, prin oras, trece prin patru sate (Cercu, Barnova, Pietrarie, Paun), urca tot dealul pana in Paun, dupa care o ia la vale spre Tomesti!!!
    Nu mai spun ca dupa ce iese din Pietrarie, inconstientul merge oleaca pe Soseaua Bucium, dar nu continua pe ea, nuuu!, o ia la dreapta prin Paun, pana la capatul satului, dupa care mai face o data dreapta spre Tomesti pe un drum povarnit rau de tot. Eu am coborat odata pe acolo, si nevasta-mea – care de obicei turuie tot timpul – n-a scos o vorba pana in vale.

  • Și cine îi va tăia pamblica excrocului ăsta ciordelist de table–tătucul korban –ce na făcut în 4 ani face el în an electoral ca să dea bine la populime–bă la sosoleni cînd îți faci centură ocolitoare ca să-ți cari sponsorizăile ciordelite la conac–

  • Anonim, decembrie 16, 2023 la 8:17 am
    Ai dreptate. Aia nu este centura. Trebuie sa fii diliu sa o iei pe acolo, deci sa urci cel mai inalt deal, dupa care sa-l cobori, cand alternativa e un drum aproape plan. Mai ales iarna pe zapada!!! Iti trebuie 4×4 cu lanturi ca sa urci Traian Vuia. Si din nou ai dreptate, din Paun in Tomesti la vale prin padure este o aventura. Nu ti-ai zgariat masina in tufele alea?

  • prietene, n-ai mai trecut pe acolo (Paun-Tomesti) de dinainte de covid… acu 2-3 ani au pus piatra si au largit drumul, partea din padure… partea din sat, eh, e la fel de ingusta. acolo doar cu exproprieri, cine o avea bani si putere sa le faca… panta? pai a ramas, si e nasoala majoritatea drumului. iarna e belea… cui prodest? buna intrebarea… io vaz drumu’ ala ca pe o scurtatura spre crasmele din Bucium pentru bastanii din Tomesti.

  • Majoritatea drumurilor enumerate nu indeplinesc standardele tehnice pentru transformarea in drum judetean (Normele tehnice privind proiectarea, construirea şi modernizarea drumurilor – M.Of.Partea I.746.18.09.2017).

  • La minciuni și proiecte CJ Iași este pe primul loc. De ce nu a făcut nimic concret Alexe și Chirica în mandatul ăsta său privind centura orașului? Tot hârtii vor flutura în ochii ieșenilor în campania electorală.

Adauga un comentariu