Economic Local

Trei firme vor să furnizeze uleiuri pentru întreținerea motoarelor! Compania de Transport Public plătește 100.000 de euro

Publicat: 16 iun. 2021
Sediul companiei de transport din Iași
Compania de Transport Public din Iași continuă programul de investiții, de data aceasta pentru întreținerea parcului auto. Trei firme sunt dispuse să furnizeze uleiuri pentru motoare

Mai multe loturi de uleiuri vor fi achiziționate de Compania de Transport Public din Iași pentru întreținerea parcului auto. Comisia de evaluare va alege oferta furnizorilor cu prețul cel mai mic. Procedura va fi organizată la mijlocul lunii iunie 2021

Compania de Transport Public (CTP) Iași continuă investițiile în cadrul programului anual. La o licitație recentă pentru furnizarea mai multor loturi de uleiuri pentru întreținerea motoarelor, s-au prezentat 3 societăți: Unitrade Lubricants SRL (Iași), General Serv Electro Construct (Iași), Aschem Oil SRL (Ploiești). Valoarea estimată a contractului este de 495.249 lei, fără TVA, aproape 100.000 de euro. Procedura este împărțită în 3 loturi: uleiuri pentru motoare, uleiuri pentru sisteme hidraulice, unsori și vaseline.

„Achiziția este necesară deoarece în activitatea de exploatare a parcului de vehicule din sotarea CTP Iași SA (autobuze, microbuze și autoutilitare) se produce uzura și/sau griparea motoarelor. Prin respectarea planului de revizii și reparații a mijloacelor de transport ale companiei, care presupune și schimbarea/înlocuirea uleiului, se evită cheltuielile suplimentare cauzate de uzura motoarelor mijloaceleor de transport”, se arată în caietul de sarcini întocmit de autoritatea contractantă.

Contractul se va desfășura pe o perioadă de 1 an

Compania are în dotare aproximativ 300 de vehicule și administrează o rețea de 29 de trasee ce se întinde pe o lungime de 520 de kilometri. Durata contractului este de 12 luni.

„Din cauza exploatării mijloacelor de transport ale companiei (transport persoane și vehicule auxiliare destinate intervenției pentru parcul de autobuze, microbuze, rețea fir contact și cale de rulare transport marfă și auxiliare) este necesară respectarea normativelor privind activitatea de întreținere și reparație a parcului de vehicule. CTP Iași SA a prevăzut în planul anual de întreținere și reparații înlocuirea/completarea uleiului pentru toate categoriile de vehicule din dotarea parcului auto, astfel se pot evita accidentele în trafic, se asigură protejarea călătorilor, a personalului de bord și a celorlalți participanți la trafic, precum și evitarea altor cheltuieli nedorite”, se mai arată în documentația procedurii.

CTP a organizat și anul trecut o licitație similară.

Compania de transport cheltuie 100.000 de euro și pe frâne

Totodată, CTP a încheiat licitația pentru achiziția de frâne pentru parcul auto și depoul din dotare. Comisia de evaluare a stabilit că oferta depusă de Calvet Prod SRL, din Prahova, respectă condițiile din caietul de sarcini. Astfel, valoarea finală a contractului este de 471.345 lei, fără TVA, aproape 100.000 de euro. Societatea condusă de Dan Gruia a înregistrat în 2019 o cifră de afaceri de 4 milioane de lei, cu profit de 1 milion de lei. Necesarul companiei constă în etriere, pârghie etrier, lanț transmisie, distribuitor aer instalație frânare, servofrână, cablu frână de mână. Termenul de garanție a produselor trebuie să fie de 12 luni. În perioada următoare, CTP va continua programarea achizițiilor publice.

Adauga un comentariu