Local

Trei preoți de la Seminarul Teologic, dați afară. Sunt acuzați că știau de abuzurile sexuale ale episcolului Corneliu Bârlădeanu!

Publicat: 03 iun. 2020
Andrei Zăgan, fost director al Seminarului Teologic

Trei preoți de la Seminarul Teologic, dați afară. Episcopia Hușilor le-a retras binecuvântarea a trei preoți. Aceștia erau apropiați ai fostului episcop Corneliu Bârlădeanu. Ei vor fi dați afară de la Seminarului Teologic Huși. Andrei Zăgan, Gheorghe Vrabie și Ștefan Șalaru, toți trei preoți în Eparhia Hușilor sunt acuzați că ar fi știut de abuzurile sexuale ale episcolului Corneliu Bârlădeanu.

Andrei Zăgan era directorul Seminarului Teologic. Acesta a fost înlocuit la conducerea instituției de învățământ de o femeie. Pedagogul Gheorghe Vrabie și supraveghetorul Ștefan Șalaru au fost și ei dați afară.

Cei trei riscă să se aleagă cu plângeri penale. Decizia aparține procurorilor de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iași.

Reprezentanții episcopiei Hușilor suspectează că cei trei au știut de violurile petrecute la Seminarul Teologic din Huși, dar au ascuns aceste fapte. Mai mult, există mărturii ale unor foști elevi care susțin că le-au povestit celor trei cele pățite, dar niciunul nu a fpcut nimic pentru a-I ajuta.

Cei trei preoți de la Seminarul Teologic, dați afară după ce o  înregistrare video cu fostul episcop Corneliu Bârlădeanu în tandrețuri cu un bărbat

În urmă cu câteva luni, procurorii ieșeni au redeschis unul dintre cele mai incendiare dosare. Este vorba despre dosarul intitulat generic „Sex în chilie”. Fostul episcop de la Huși, Corneliu Onilă a intrat din nou în atenția anchetatorilor. Dosarul a fost redeschis după ce în spațiul public au apărut informații că unele probe nu s-ar fi aflat în posesia procurorilor într-o primă fază.

La începutul acestui an, procurorii ieșeni susțineau că audierile erau în toi. „Ancheta continuă. Nu vă pot oferi alte detalii cu privire la aceasta”, a declarat în ianuarie 2020 procurorul Adina Bocai, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iași.

Comentarii
Adauga un comentariu