Titlurile zilei

Exclusiv! Calvarul prin care a trecut elevul preferat al fostului episcop de Huși, Corneliu Bârlădeanu. A renunțat la preoție „bântuit” de trecutul în care a fost obligat să fie homosexual

Publicat: 26 mai 2020
Corneliu Bărlădeanu fostul episcop de Huși
Fostul episcop Corneliu Bârlădeanu i-a făcut zile grele tânărului de care a profitat

Calvarul elevului preferat de fostul episcop de Huși, Corneliu Bârlădeanu, este departe de final. A renunțat la preoție bântuit de trecut. Imaginea în care era violat de fostul episcop nu și-o poate șterge din minte. A fost nevoit să plece din seminar și nu a reușit să se mai acomodeze nicăieri

Calvarul prin care a trecut elevul preferat al fostului episcop de Huși este departe de a se termina. Tânărul nu-și poate șterge din minte scenele în care era supus unor perversiuni sexuale și era violat. Reporterii BZI au aflat date incredibile din anchetă. Astfel, surse din cadrul anchetei au precizat că tânărul violat și agresat sexual de către fostul episcop de Huși, Corneliu Bărlădeanu, trăiește o adevărată dramă. Reporterii BZI au ales să protejeze în totalitate identitatea tânărului, care la vârsta de 17 ani era pentru prima dată constrâns de fostul episcop să întrețină relații sexuale, fiind elev la seminar, și îl vor numi Andrei. Adolescent, cu gânduri serioase și cu o dorință uriașă de a deveni preot. Așa era Andrei până când a ajuns pentru prima dată pe mâna fostului episcop. Corneliu Bârlădeanu avea putere în „lumea preoților”. De asta s-a folosit după ce a pus ochii pe adolescent. Au urmat discuții, apropouri și propuneri indecente. Inițial, adolescentul a refuzat avansurile, dar ulterior a cedat. Motivul era clar. Bârlădeanu a schimbat tactica și i-a explicat elevului că un refuz atrage tot felul de repercusiuni, printre care examatricularea din seminar.

Tot Seminarul știa despre relația apropiată dintre Corneliu Bărlădeanu și elev

Corneliu Bărlădeanu putea să-l exmatriculeze pe adolescent dând un ordin scurt. Nu s-a întâmplat asta însă pentru că Andrei a cedat. De atunci viața adolescentului avea să se schimbe radical. Dintr-un elev ce se vedea preot în scurt timp, a ajuns jucăria sexuală a episcopului. Cert este că fostul episcop și elevul întrețineau relații sexuale orale și anale. Detaliile de la întâlnirile celor doi nu își au rostul, însă ceea ce s-a întâmplat este condamnat de la cap la coadă de Biserica Ortodoxă. Asta nu l-a făcut însă pe Bârlădeanu să renunțe la apucăturile homosexuale. Andrei trăia o dramă, o dramă pe care multe persoane o știau. Relația pe care o avea cu Bărlădeanu i-a adus unele facilități, însă este vorba despre niște facilități pe care nu și le-a dorit niciodată. Surse din anchetă au precizat că primea unele cadouri de la Bărlădeanu și avea voie să plece din seminar fără bilet de voie. Ce înseamnă asta? Este extrem de simplu. În seminar se știa că Bârlădeanu îl are la suflet și nimeni nu își permitea să spună ceva.

Victima lui Corneliu Bărlădeanu nu a vrut inițial să colaboreze cu autoritățile pentru că îi era rușine

De relația dintre Bârlădeanu și Andrei a început să se afle. Colegii tânărului vorbeau pe la colțuri, iar asta nu făcea decât să-l macine. Odată cu apariția scandalului cu filmări indecente în care Corneliu Bârlădeanu era protagonist, Andrei a fost lăsat în pace. Nu a fost cale ușoară însă. Anchetatorii au intrat pe fir și au ajuns la el. Inițial a refuzat orice formă de colaborare cu autoritățile. Tot ce își dorea era să fie lăsat în pace. Au trecut vreo patru ani în care tânărul a tăcut. Recent a acceptat să discute cu anchetatorii și să povestească prin ce a trecut. A povestit cum a fost constrâns, cum a fost violat și cum a fost amenințat. Nici acum tânărul nu și-a revenit din șoc. Suferă din cauza lui Bârlădeanu și a renunțat la orice are legătură cu „lumea preoților”. Inițial, după scandal a încercat să continue seminarul, dar presiunile au fost uriașe și a renunțat.

Totul a plecat de la o înregistrare video în care fostul episcop Corneliu Bârlădeanu era în tandrețuri cu un bărbat

Amintim că, în urmă cu câteva luni, procurorii ieșeni au redeschis unul dintre cele mai incendiare dosare pe care le-au avut în ultimii ani. Dosarul intitulat generic „Sex în chilie”, în care fostul episcop de la Huși, Corneliu Onilă, a intrat în atenția anchetatorilor, a fost redeschis după ce în spațiul public au apărut informații că unele probe nu s-ar fi aflat în posesia procurorilor într-o primă fază. La începutul acestui an, procurorii ieșeni susțineau că audierile erau în toi. „Ancheta continuă, astfel că nu vă pot oferi alte detalii cu privire la aceasta”, a declarat în ianuarie 2020 procurorul Adina Bocai, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iași.

Comentarii
  • avea unele facilitati si a fost viol probabil ca a sarit peste preludiu.poate a acceptat totul ca era slb la invatatura dar vroia sa ajunga preot dupa a venit amenintarea …nu vrei sa ne ….te dau afara.cred ca sunt n cazuri la fel peste tot.

  • Si acu dupa 3 sau 4 ani vii si faci ancheta? Mi se pare o facatura tot acest caz!!! Trebuia atunci, atunci cand s-a intimplat istoria sa se dea in primire….

  • Daca intra fraierul asta de popa la puscarie, da ce-i fac baietii, rup rozeta in el.
    Pacat ca organele de ancheta in Romania se misca foarte greu.

  • @Kardas Petru, @Pancu Gheorghe, @Facatura Discutam totusi de un minor la data abuzarii / violului, care, daca ar fi cutezat sa spuna cuiva, ar fi fost ostracizat grav, si s-ar fi spus ca e cuvantul lui, contra cuvantului+imaginii `fara pata` a Episcopului. Agresiunile sexuale in interiorul bisericilor nu pot fi comparate, judecate si/sau intelese prin raportare la cele obisnuite, pt ca sunt mult mai vatamatoare-dpdv al urmarilor si al valorilor distruse, iar victima este mult mai lipsita de aparare si mult mai supusa unei reactii demediu toxice, decat in mod obisnuit, pt ca se loveste si de apararea idolatra a abuzatorului de catre `credinciosi`. Recomandarea ar fi sa va retineti comentariile bascalioase si acide.NU VA FAC CINSTE si releva lucruri de nedorit despre caracterele voastre.Daca victima a abuzului ar fi fost copilul Dvs, pt care v-ati rupt din toata saracia painea de la gura, pt a-l trimite la studii , cu eforturi supraomenesti,cu siguranta ca gandurile Dvs ar fi fost cu totul altele,nu pe atat de grobiene.

  • Asta-i preotimea din cadrul BOR! Mergeti la ei sa va spovediti, sa va spuneti pacatele, ca sigur vi se iarta de D-zeu! Niste puslamale ordinare imbracate in sutana! Vorba aia: afara-i vopsit gardul, inauntru-i leopardul! Rusine BOR!!!

Adauga un comentariu