Local

Trei „puștani” din Iași și-au impresionat părinții, care s-au trezit cu un „apel” de la poliție, după ce au furat bunuri din OMV, în valoare de 5.000 de lei: Tatăl a muțit și a scos portofelul să plătească greșeala fiului său – FOTO

Publicat: 24 mart. 2023
_____ Vizualizări 3 Comentarii
Trei puștani din Iași și-au impresionat părinții care s-au trezit cu un apel de la poliție după ce au furat bunuri din OMV în valoare de 5.000 de lei Tatăl a muțit și a scos portofelul să plătească greșeala fiului său  FOTO
„Puștanii” au vrut să le arate tuturor că-s „șmecheri” și au furat diferite bunuri electrice în valoare de 5.265,4 lei

Trei „puștani” și-au impresionat părinții, care s-au trezit cu un „apel” de la poliție. Aceștia au furat bunuri dintr-un peco OMV, în valoare de aproximativ 5.000 de lei. Din rușine, tatăl a muțit și a scos portofelul să plătească greșeala fiului său, acoperind prejudiciul benzinăriei. Băieții au fost trimiși în judecată sub aspectul săvârșirii de furt calificat și s-a dispus măsura arestării preventive

Narcis Andrei Tara, Răzvan Nică și Costel Alexandru Mihăilă sunt trei tineri din Iași, cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani, care ar proveni din niște familii înstărite. Cu toate acestea, „puștanii” au vrut să le arate tuturor că-s „șmecheri” și au furat diferite bunuri electrice, în valoare de 5.265,4 lei. Din rușine, tatăl unui tânăr a scos portofelul și a achitat prejudiciul cauzat benzinăriei, însă indivizii nu au scăpat de judecată. S-a dispus măsura arestării preventive, însă inculpații au contestat și au cerut să fie puși sub control judiciar.

Trei „puștani” din Iași și-au impresionat părinții, care s-au trezit cu un „apel” de la poliție: Tatăl a muțit și a scos portofelul să plătească greșeala fiului său

În data de 14 mai 2022, trei tineri din Iași au ieșit la o stație peco OMV pentru a tatona terenul. La ora 21, aceștia au sustras mai multe produse electrice și au cauzat un prejudiciu de 5.365,4 lei. Între timp au intrat pe fir polițiștii și părinții, care au muțit când și-au văzut copiii într-o astfel de situație. Unul dintre părinți și-a scos portofelul și a achitat suma, dar cei 3 nu au scăpat de anchetă.

„La data de 14.05.2022, în jurul orei 21:00, (aproximativ în intervalul orar 20:51-20:56), inculpații au sustras împreună mai multe produse electrice din staţia de alimentare OMV Petrom Marketing. Prin faptele comise la data de 14.05.2022 şi 15.05.2022, inculpații au produs un prejudiciu în cuantum de 5.265,4 lei, acesta fiind achitat de tatăl unuia dintre inculpați”, au spus anchetatorii ieșeni.

Persoanele vătămate nu s-au constituit părţi civile în cauză, prejudiciile fiind recuperate în integralitate. Instanţa a constatat însă că, în cursul judecăţii, la primul termen de judecată, înainte de a se da citire actului de sesizare, reprezentantul persoanei vătămate și înculpații au declarat că se împacă în ceea ce privește infracțiunea de furt din 14.05.2022, reținută în sarcina celor trei inculpați.

Vor ajunge cei trei tineri după gratii?

Narcis Andrei Tara, Răzvan Nică și Costel Alexandru Mihăilă au fost trimiși în judecată sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, iar doi dintre ei au primit 6 luni și 1 an de închisoare, iar unul a fost mai norocos, pentru că a fost pus sub control judiciar.

„În cauză, se impun a fi reținute, pe lângă criteriile generale de individualizare a pedepselor, gradul de pericol social ridicat al faptelor comise, modalitatea concretă a săvârșirii acestora şi împrejurările ce caracterizează persoana inculpatului care se află la primul contact cu legea penală, vârsta acestuia la momentul săvârșirii faptei, faptul că a avut o atitudine constantă de recunoaștere şi este o persoană bine integrată în societate, lucrând în taximetrie”, au mai spus judecătorii în legătură cu cazul ieșenilor, în care părinții s-au trezit cu un „apel” de la poliție.

Comentarii
  • Un pusti de 14 ani pe nume George fregventeaza parcarile din tudor vladimirescu ,fura si zgarie masinile din parcare daca nu i se dau bani ,vb urat cu trecatorii si soferii .Atentie la acest individ !!!

  • Asta-i Romania domnilor, se fura si apoi se contesta!!! Justitia trebuie sa fie ferma, chiar daca sunt la prima abatere. Condamni babe cu o gaina indosita ce i-a sarit gardul de la vecini si asa zisi „pustani” contesta????

Adauga un comentariu