Stiri si curiozitati

Trei rugăciuni care se citesc la începutul zilei. Rostește-le pentru a avea spor în toate

Publicat: 18 mart. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Trei rugăciuni care se citesc la începutul zilei. Rostește-le pentru a avea spor în toate
Cele trei rugăciuni care se citesc la începutul zilei au o forță vindecătoare deosebită.

Rugăciunile de dimineață sunt importante, mai ales cele trei rugăciuni care se citesc la începutul zilei. Este cunoscut faptul că rostirea unei rugăciuni are efecte vindecătoare asupra celui care o spune cu multă convingere și smerenie. Rugăciunile care se citesc dimineața sunt ca o hrană spirituală și îl ajută pe credincios să comunice cu divinitatea. Rostește-le în fiecare zi pentru a avea spor în toate.

Trei rugăciuni care se citesc la începutul zilei pentru îndepărtarea relelor

Fiecare credincios își începe ziua rostind o rugăciune și mulțumind pentru ajutorul divin. O nouă zi reprezintă o binecuvântare, de aceea rugăciunile de preaslăvire sunt necesare și trebuie spuse în fiecare zi.

Pentru a avea parte de ocrotirea divină și a fi feriți de cele rele, este bine să rostim cele trei rugăciuni de la începutul zilei. De asemenea, putem spune și o rugăciune pentru ajutor imediat sau putem citi Acatistul Bunei Vestiri pentru îndeplinirea tuturor dorințelor.

De grabnic ajutor în momentele de grea încercare este și Acatistul Maicii Domnului Bucurie Neașteptată, dar și Acatistul Tuturor Sfinților pentru îndepărtarea relelor și a ispitelor.

Iată una dintre cele trei rugăciuni care se citesc la începutul zilei pentru a avea parte de liniște sufletească și de spor în toate.

,,Ţie, Dumnezeul şi Făcătorului meu în Treime Sfântă slăvit, Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh, mă închin, Îţi încredinţez sufletul şi trupul meu şi mă rog: Tu mă binecuvântează, Tu mă miluieşte, şi de orice rău lumesc, diavolesc şi trupesc mă izbăveşte. Şi dă-mi cu pace, fără de păcat să petrec ziua aceasta, întru slava Ta şi spre mântuirea sufletului meu. Amin.”

De ce este bine să rostim aceste rugăciuni în fiecare zi

Cele trei rugăciuni care se rostesc la începutul zilei sunt de grabnic ajutor și au o forță tămăduitoare deosebită. Înainte de a începe activitățile zilnice, rostirea acestor rugăciuni ne ajută să ne eliberăm de gândurile negre și să avem parte de liniște interioară și de echilibru.

Pe lângă rostirea unei rugăciuni cu efect imediat, putem spune a doua rugă de la începutul zilei.

,,În mâinile preamăritei Tale milostiviri, o, Doamne al meu, îţi încredinţez sufletul şi trupul meu, simţurile şi vorbele mele, cugetele şi gândurile mele, faptele mele şi toate mişcările trupului şi sufletului meu; intrarea şi ieşirea mea, credinţa şi vieţuirea mea, trecerea şi sfârşitul vieţii mele, ziua şi ceasul ultimei mele suflări, moartea mea, adormirea sufletului şi a trupului meu. O, Preamilostive Doamne, Care cu bunătatea şi nerăutatea ta acoperi păcatele întregii lumi, Tu pe mine care sunt cel mai păcătos dintre toţi oamenii, mă primeşte în mâinile Tale şi mă izbăveşte de tot răul, curăţă mulţimea fărădelegilor mele, îndreptează viaţa mea cea rea şi ticăloasă, fereşte-mă de căderile în păcat ce vor să vină, ca niciodată să nu mânii iubirea Ta de oameni cu care acoperi neputinţa mea de diavoli, de patimi şi de oamenii cei răi.”

În fiecare dimineață putem citi și Acatistul Sf. Ecaterina pentru luminarea minții, împreună cu a treia rugăciune de la începutul zilei pentru a avea spor în toate și realizări deosebite, dar și pentru a fi feriți de ispite și necazuri.

,,Slavă Ţie, împărate, Dumnezeule Atotputernice, Care cu purtarea Ta de grijă cea Dumnezeiască şi de oameni iubitoare, m-ai învrednicit pe mine păcătosul şi nevrednicul, a mă scula şi a dobândi intrare în Sfântă Casa Ta, primeşte, Doamne, şi glasul rugăciunii mele ca şi al sfinteleor şi înţelegătoarelor Tale puteri, şi binevoieşte ca din inimă curată şi cu duh de umilinţă, să Ţi se aducă Ţie laudă din necuratele mele buze, ca şi eu să mă fac părtaş fecioarelor înţelepte cu luminata făclie a sufletului meu şi să Te slăvesc pe Tine Dumnezeu Cuvântul, Cel slăvit în Tatăl şi în Duhul Sfânt. Amin.”

Cele trei rugăciuni care se citesc la începutul zilei au o forță vindecătoare deosebită și îl ajută pe cel copleșit de probleme să scape de gândurile rele. Este bine să rostim aceste rugăciuni cât mai des cu putință pentru a avea parte de ocrotirea divină, de liniște și spor în activitățile zilnice.


Schimbarea la Față, 2022: Ce înseamnă și de ce o sărbătorim

Adauga un comentariu