Economic Local

Trei șoferi din Primăria Iași se bat pentru două posturi

Publicat: 22 ian. 2020

La începutul acestei săptămâni, Primăria Iași a organizat un concurs pentru ocuparea a două posturi contractuale de șofer, treapta I. Posturile sunt disponibile în cadrul Serviciului Administrativ, aflat în cadrul Direcției Generale Tehnice și Dezvoltare. În cursă au intrat 18 candidați, dar au trecut de selecție 14. După proba scrisă, s-au calificat mai departe Andrei Constantin Ciolacu – 79,50 puncte, Ionuț Marius Dimitrof – 61,66 puncte, Petru Onofraș – 63,66 puncte.

În cursul acestei zile, candidații vor susține un interviu. La proba scrisă, candidații au avut de rezolvat trei subiecte: principiile generale aplicabile administrației publice conform OUG 57/2019 – Codul administrativ, obligațiile principale ale conducătorului auto conform prevederilor Ordinului nr.599/2008 și normativele de cheltuieli privind dotarea cu autoturisme pentru autoritățile administrației publice și instituțiile publice conform OG 80/2001.

Vechime de măcar 10 ani

Candidații au trebuit să respecte și o serie de condiții. „Condiții specifice de participare pentru posturile de șofer, treapta I: studii generale sau studii medii, permis de conducere categoria B (cu o vechime de minimum 10 ani), vechime în funcție cu atribuții de șofer, minimum 7 ani. Pentru a ocupa un post contractual vacant sau temporar vacant, candidații trebuie să îndeplinească următoarele condiții generale: are cetățenia română, cetățenie a altor state membre ale Uniunii Europene sau a statelor aparținând Spațiului Economic European și domiciliul în România, cunoaște Limba română, scris și vorbit, are vârsta minimă reglementată de prevederile legale, are capacitate deplină de exercițiu”, se arată în anunțul publicat de către municipalitate.loading...

Adauga un comentariu