National

Treizeci de bebeluși morți la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “M. S. Curie” din cauza neglijenței autorităților

Publicat: 12 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Treizeci de bebeluși morți la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii M. S. Curie din cauza neglijenței autorităților
Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “M. S. Curie”

Situație revoltătoare în România. Cătălin Cârstoveanu, şeful secţiei de Terapiei Intensivă acuză autoritățile de neglijență și de lipsă de socializare deoarece nu au alocat fonduri și tratamente pentru copii din Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “M. S. Curie”. Acesta a făcut o dezvăluire halucintantă. Treizeci de copii de la această unitate medicală au decedat deoarece nu exista tratamentul necesar în unitatea medicală.

„Au murit 30 de copii pentru că stau pe listele de aşteptare. Sumele alocate pentru acţiunile prioritare scad de la an la an, deşi memoriile sunt tot mai importante în acest mod. Atenţia pentru pediatre, în ţara aceasta, nu are nicio legătură cu ceea ce înseamnă adulţii (…) Anul acesta, şi mai trist, înţelegem ce înseamnă pandemia, toţi avem cunoscuţi, prieteni bolnavi, însă aceste atitudini discreţionare sunt convins că ne vor costa pe termen lung.” – a spus medicul Cârstoveanu.

Specialistul a dat exemplul unui caz de săptămâna trecută, când un copil cu o afecţiune foarte gravă a fost operat şi trebuia să iasă pe circulaţie extra-corporeală.

„Tot ceea ce înseamnă această circulaţie extra-corporeală s-a cumpărat pe caiet, pentru că nu avem bani” – a explicat doctorul Cârstoveanu.

„De un an de zile îi rog – Daţi-ne un farmacist clinician lângă noi care să verifice întotdeauna ceea ce scriem pentru că sunt erori de medicaţie. România nu are erori de medicaţie pe nicărieri, în SUA mor mii de oameni de erori de medicaţie, noi nu avem erori de medicaţie şi facem un ping pong al hârtiilor de un an de zile. Asta înseamnă ajutorul, de acolo să vină impunerea, de acolo să fim traşi la răspundere.” – a explicat renumitul medic.

Știre în curs de actualizare

Adauga un comentariu