Eveniment-Social

„Trofeul” polițiștilor rutieri din weekend! Un moldovean care a uitat că era la volan și un electrician prea beat să mai conducă! Ambii au fost arestați!

Publicat: 28 apr. 2020

Doi șoferi s-au ales cu dosare penale și au ajuns în arest după ce, beți fiind, au provocat accidente rutiere. Unul dintre ei a fost arestat la domiciliu, iar altul a ajuns chiar în spatele gratiilor, totul din cauza inconștienței

Circ în toată regula în noaptea de sâmbătă spre duminică la Iași. Un cetățean moldovean nici nu își aducea aminte că a condus și a provocat un accident rutier când a dat ochi în ochi cu polițiștii. Liviu Banaruc a pierdut controlul volanului în Păcurari și a intrat într-o conductă de gaz. Când au venit polițiștii, acesta a negat că se afla la volan și a dat vina pe unul dintre pasageri.

„Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Iași au fost sesizați prin apel unic de urgență 112, cu privire la faptul că pe raza municipiului Iași a avut loc un accident rutier, soldat cu victime omenești. Din primele cercetări efectuate, s-a constatat faptul că, un bărbat de 37 de ani, din Republica Moldova, în timp ce conducea o autoutilitară pe șoseaua Păcurari, ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare și ar fi părăsit partea carosabilă, intrând în coliziune cu o țeavă de gaz. În urma impactului, un bărbat de 49 de ani, pasager în autoutilitară, a fost rănit.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul alcooltest a rezultat o valoare de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 26 aprilie, bărbatul cercetat pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe a fost reținut de polițiști, pentru 24 de ore, fiind introdus în Arestul I.P.J. Iași”, au precizat reprezentanții IPJ Iași.

Acesta a fost ieri prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoriea Iași și a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Bărbatul avea o alcoolemie de 0,90 miligrame alcool pur în aerul expirat. În sânge avea o alcoolemie de 2,35 la prima probă și de 2,48 la a doua.

Încă un accident, încă un individ arestat

În aceeași zi, un electrician de loc din comuna Ciurea s-a urcat beat la volan și a provocat un accident pe bulevardul Nicolae Iorga. Mihai Diaconu se numește șoferul care a fost la un pas de a comite o tragedie.

„Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Iași au fost sesizați prin apel unic de urgență 112, cu privire la faptul că pe raza municipiului Iași a avut loc un accident rutier, soldat cu victime omenești. Din primele cercetări efectuate, s-a constatat faptul că, un bărbat de 43 de ani, din comuna Ciurea, în timp ce conducea un autoturism pe bulevardul Nicolae Iorga, ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare și ar fi intrat în coliziune cu un alt autoturism condus de un bărbat, de 61 de ani, care ulterior ar fi fost proiectat într-un indicator rutier.

În urma impactului nu au rezultat victime omenești. În urma testării bărbatului de 43 de ani cu aparatul alcooltest a rezultat o valoare de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 26 aprilie, bărbatul a fost reținut de polițiști, pentru 24 de ore, fiind introdus în Arestul I.P.J. Iași”, au precizat reprezentanții IPJ Iași.

Acesta a fost prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași și a fost arestat la domiciliu. El avea o alcoolemie de 0,92 miligrame de alcool pur în aerul expirat. În sânge, alcoolemia bărbatului a fost de 2,68 la prima probă de sânge și de 2,48 la a doua.

Adauga un comentariu