Actualitate

Trucuri simple care te ajuta sa ai vase de gatit ca noi. Cum le faci sa straluceasca de curatenie

Publicat: 14 feb. 2020
Vase de gătit ca noi
Vase de gătit ca noi

Vase de gătit ca noi. Orice gospodină îşi doreşte ca bucătăria și vasele de gătit să strălucească de curăţenie. Iar asta nu este greu deloc. Așadar, nu îţi trebuie o baghetă magică pentru a reuşi să duci această misiune la bun sfârşit. Ci doar de nişte trucuri simple, ale căror rezultate nu vor întârzia să apară.

Cum să ai vase de gătit ca noi

Vasele de gătit reuşesc să dea adevărate bătăi de cap. Indiferent cât de mult le-ai curăţa, pe ele mai rămân unele pete sau zgârieturi, care nu sunt deloc estetice.

Spre exemplu, dacă ai oale pe care au rămas unele urme, atunci e cazul să încerci următoarea metodă. Este una simplă, ieftină, dar şi eficientă!

Pentru curățarea vaselor de cupru ai nevoie de doar două ingrediente simple. Presară sare pe suprafaţa respectivă, după care pune puţin oţet. Şterge apoi cu buretele şi clăteşte cu apă.

Cum se curăță vasele de inox

Arsura de pe vasele de inox iese uşor dacă pui apă şi laşi la fiert puţin. Apoi, se curăţa fără probleme cu detergent de vase sau chiar balsam de rufe. Dacă arsura este una puternică, pune peste apă fiartă bicarbonat de sodiu şi lasa vasul de inox la înmuiat 2 ore. Apoi, curăță normal, cu detergent şi burete de vase.

Petele diverse de pe vasele de inox ies de obicei cu apa şi săpun de vase. Dacă însă sunt încăpăţânate şi nu vor să se cureţe, freacă-le cu puţină pastă de dinţi. Lasă câteva minute, apoi clăteşte şi spală în mod normal vasul.

În bucătărie, lămâia tăiată în două şi dată bine pe petele de vase de inox curata rapid şi foarte simplu. Acelaşi lucru poţi să îl faci şi cu roşia, ea conţine substanţe acide ce ajută la curăţarea petelor.

Amprentele lăsate de copii sau membrii familiei pe obiectele şi vasele de inox se îndepărtează cel mai uşor folosind detergent de geamuri sau spirt. Ori de câte ori ai nevoie, foloseşte cu încredere aceste produse şi totul va străluci.

Vase de gătit ca noi. Uleiul protejează

Un strat subţire de ulei peste vasele de inox le va păstra mult mai bine şi mult mai strălucitoare. De altfel, aceasta metodă de păstrare a vaselor de gătit este veche. Se ştie că tigăile, după spălare, se ung cu puţin ulei să reziste mai mult în timp.

Adauga un comentariu