Local

Tudor Ciuhodaru, semnal de alarmă în plină pandemie de COVID: Este cod roşu, 1 din 5 români bolnavi de COVID are simptome medii sau grave

Publicat: 19 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Tudor Ciuhodaru semnal de alarmă în plină pandemie de COVID Este cod roşu 1 din 5 români bolnavi de COVID are simptome medii sau grave
Tudor Ciuhodaru afirmă că 1 din 5 persoane cu COVID au forme medii și grave

Medicul Tudor Ciuhodaru lansează un semnal de alarmă, chiar în plină pandemie de COVID. Doctorul susţine că 1 din 5 romani este infectaţi cu covid este internat în spital cu forme moderate sau severe de coronavirus. Conform aceloraşi declaraţii, paturile din Terapie Intensivă sunt o reală problemă, iar gradul de ocupare a spitalelor din România este de peste 70%.

Tudor Ciuhodaru a vorbit despre evoluţia numărului de cazuri de COVID-19 din România

Conform declaraţiilor făcute de medicul Tudor Ciuhodaru, unul din cinci romani afectatei de COVID au simptome moderate sau grave ale bolii. Din aceste considerente, în aceste momente, ocuparea spitalelor a saricu cu peste 70%. Terapiile Intensive sunt şi ele pline în aceste momente:

Unul din cinci români infectați cu coronavirus este internat în spital cu forme moderate sau grave ale bolii. De altfel, gradul de ocupare al spitalelor a sărit de 70%, atât în ceea ce privește cazurile de internare pe secții, cât și cele la Terapie Intensivă.

Tudor Ciuhodaru considera că principalul responsabil pentru acest lucru este şi Guvernul pentru ca în 9 luni de la pandemie nu s-a crescut deloc numărul de locuri în paturile din spitale şi nici numărul de paturi de la Terapia Intensivă:

”E COD ROȘU în sănătate. Evoluția numărului de cazuri este accentuată și înregistrăm, în fiecare zi, record după record. Practic, vorbim despre o strategie eșuată în momentul în care, timp de 9 luni, nu s-a crescut nici numărul de paturi la Terapie Intensivă, nici numărul de paturi de spital. Nu au crescut nici angajările în sistemul de sănătate.

Și ceea ce este cu adevărat îngrijorător, să știți că unul din 25 de pacienți cu coronavirus este din sistemul de sănătate. Adică oameni care au respectat ce înseamnă măsurile de protecție, dar care, din echipamentele insuficiente sau necorespunzătoare, au prezentat un risc crescut de a se îmbolnăvi”, spune Tudor Ciuhodaru.

Autorităţile nu iau măsuri pentru a rezolva problemele apărute

Conform medicului Ciuhodaru, Guvernul a gestionat prost pandemia de coronavirus pentru ca, în pofida restricţiilor impuse, acesta nu ia măsuri pentru a rezolva toate problemele apărute încă de la începutul pandemiei:

”Nu știu ce mai așteaptă (autoritățile, n. red.). Am înțeles conflictele și birocrația de tip politic. Dar când e vorba de sănătate, de viața oamenilor, ar trebui să vorbim de știință în primul rând.

Și aș dori în aceste zile să aud că, după ce am trecut prin Parlament noul meu proiect legislativ, privind redeschiderea Institutului Cantacuzino, să avem măcar vaccin antigripal în această toamnă-iarnă, pentru că dacă mergeți prin farmacii, nu veți găsi nicăieri vaccin antigripal! Și gândiți-vă că furtuna perfectă, suprapunerea coronavirusului cu gripa sezonieră, vor face ca adresabilitatea și cazurile grave spre spitale să fie în continuă creștere”, a adăugat Ciuhodaru.

Potrivit medicului, singura măsură care ar da rezultate ar fi testarea masivă gratuită. De asemenea, este bine ştiu că medicul a declarat încă de la începutul pandemiei ca cea mai bună metodă de a lupta cu coronavirusul este testarea masivă a românilor, o testare gratuită şi extinsă.

Adauga un comentariu