Sanatate

Tumora maligna se poate vindeca. Părerea specialiștilor și cele mai eficiente metode de tratament

Publicat: 14 iul. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Tumora maligna se poate vindeca. Părerea specialiștilor și cele mai eficiente metode de tratament
În prezent, medicina are trei grupuri mari de metode de tratament

Fiecare bolnav de cancer, la auzirea diagnosticului pentru prima dată, se întreabă dacă tumora malignă se poate vindeca și dacă este cu adevărat posibil să scape pentru totdeauna de afecțiune. Înainte de a vorbi despre faptul dacă este posibil să se vindece cancerul, este necesar să se clarifice faptul că cancerul, este doar un tip de neoplasm malign care ia naștere din celulele epiteliale.

Carcinoamele includ cancerul pulmonar, mamar, de prostată și rectal. Acestea sunt principalele și cele mai studiate localizări ale tumorilor maligne, care ocupă aproximativ 33% în structura morbidității oncologice. Există câteva mii de variante de tumori. Ele sunt clasificate în funcție de tipul de celule din care se dezvoltă, de localizarea tumorii și de subtipul ei biologic. Neoplasmele maligne sunt tratate în moduri diferite. Prognosticul de viață la pacienții cu diagnostice diferite, stadiul bolii diferă, de asemenea. Prin urmare, răspunsul la întrebarea: „Se poate vindeca cancerul?” va fi diferit în fiecare caz.

medic care tine o mapa in mana si discuta cu pacientul
Tumoarea malignă poate fi vindecată prin intervenție chirurgicală

Tumora maligna se poate vindeca. Tot ce trebuie să știi despre remisie

Tumora maligna poate fi tratată dacă aceasta este depistat în prima etapă. De exemplu, la pacienții cu cancer de sân în stadiul I afecțiunea se vindecă după tratament. În cazul altor tumori maligne, dacă sunt depistate în stadiul inițial, putem vorbi despre o vindecare completă a tumorilor cu celule germinale.

Oncologii consideră că dacă, după o terapie complexă, pacientul duce un mod de viață fără semne de tumoră timp de 5 ani sau mai mult, atunci el este vindecat. Dar este bine să știi că boala oncologică este insidioasă, nimeni nu poate garanta că metastazele nu vor „reveni” sau că o altă tumoră nu va apărea la un moment dat.

Pentru mulți specialiști tumora malignă reprezintă o boală cronică și asta le și spun aceștia pacienților. Astfel, la fel precum diabetul zaharat, hipertensiunea arterială, boala coronariană, cancerul, nu pot fi vindecat și trebuie controlat tot timpul.  De exemplu, dacă aveți diabet și suferi de transpirație excesivă, evitați dulciurile, injectați insulină și țineți o dietă. Acum, pacienții cu cancer au multe șanse să trăiască timp mai lung, de înaltă calitate, intrând în remisie.

medic pe holul unui spital care priveste spre o mapa
Pentru mulți specialiști tumora malignă reprezintă o boală cronică

Pacienții spun uneori că este posibil să vindeci complet tumora malignă, însă acesta poate apărea din nou oricând. Cu siguranță, medicii luptă ca pacientul să trăiască ani de zile, ca să aibă o familie cu drepturi depline și ca copiii săi să crească alături de mama și tata.

Cum poate fi tratat cancerul. Cele trei metode pentru a scăpa de afecțiune

În prezent, medicina are trei grupuri mari de metode de tratament. Ele pot fi folosite individual sau în diferite combinații. Tumoarea malignă poate fi vindecată prin intervenție chirurgicală. Cel mai radical, dar și cel mai eficient mod de tratament. Sarcina chirurgului este de a îndepărta cât mai complet țesuturile degenerate malign detectate.

Din păcate, operația nu este întotdeauna posibilă. De exemplu, dacă tumora s-a răspândit la prea mult dintr-un organ vital sau au apărut deja metastaze la distanță. În acest caz, intervenția chirurgicală poate fi considerată inadecvată. De asemenea pentru a scăpa de alunițe cancerigene și negi se recomandă, de asemenea, efectuarea unei operații.

medic care indica spre un rezultat de la roentgen
Oncologii consideră că dacă, după o terapie complexă, pacientul duce un mod de viață fără semne de tumoră timp de 5 ani sau mai mult, atunci el este vindecat

Mulți pacienți se întreabă dacă cancerul poate fi vindecat fără intervenție chirurgicală? Teoretic, da. Dar dacă medicii văd că cu ajutorul medicamentelor a fost posibilă distrugerea metastazelor, ei vor recomanda în continuare îndepărtarea chirurgicală a focarului principal malign. Din nou, intervenția chirurgicală este cea mai eficientă modalitate de a scăpa de o tumoare.

A doua metodă constă în tratamentul afecțiunii folosind medicamente. Aceasta include atât chimioterapia tradițională, cât și toate noile dezvoltări în domeniul tratamentului farmacologic al tumorilor, imunoterapie, tratament țintit și altele.

Tumora maligna sau melanomul se poate vindeca prin expunerea la radiații ionizante. Celulele tumorale, datorită metabolismului lor rapid, absorb radiațiile mai activ. Și, în consecință, ei mor mult mai repede sub influența sa. Acesta este ceea ce stă la baza tratamentului neoplasmelor maligne cu radioterapie.

medic care face o operatie
Tumora maligna poate fi tratată dacă aceasta este depistat în prima etapă
Adauga un comentariu