Multe gospodine vor să afle cum pot pregăti cele mai bune turte moldovenești făcute după rețeta bunicii. Pentru a obține niște turte pufoase și gustoase, trebuie să facem mai întâi un aluat fraged și aromat. Turtele moldovenești merg servite la orice masă alături de bucate savuroase. Iată gustul care îți va aminti de copilărie.
Turte moldovenești făcute după rețeta bunicii
Dacă vrem să îi cucerim pe cei de la masă cu niște turte gustoase și pufoase, ideale sunt niște turte moldovenești făcute după rețeta bunicii. Pentru acestea avem nevoie de câteva ingrediente și de un strop de imaginație și îndemânare, iar la final ne vom răsfăța papilele gustative.
Turtele moldovenești vor aminti celor de la masă de vremea copilăriei. Acestea merg servite cu o ciorbă de casă sau cu o tochitură moldovenească cu carne de porc și cârnați afumați. Cu un aluat aerat putem face și niște plăcinte de casă delicioase umplute cu brânză, cu stafide, cu carne tocată sau cu varză.
Turtele moldovenești sunt pe placul multora dintre noi, iar dacă ținem cont de câtvea trucuri din rețeta bunicii, succesul culinar va fi garantat. Turtele merg servite la orice masă și la orice ocazie alături de mâncăruri delicioase.
Rețeta cu care vei pregăti un adevărat deliciu
Pentru câteva turte moldovenești vom avea nevoie de 1 kg de făină, 500 ml de apă, 30 ml de ulei, 25 g de drojdie, sare după gust și 1 linguriță de zahăr.
Mai întâi se înmoaie drojdia cu zahărul și un pic de apă caldă. Într-un vas mare se pune făina, iar în mijloc se face o gaură. Se adaugă sarea apoi se toarnă în mijlocul făinii și drojdia. Se amestecă foarte bine apoi se adaugă uleiul și se începe frământarea aluatului. Se lasă aluatul la crescut timp de o oră apoi se împarte aluatul în bucăți și se întinde câte o bucată pentru a forma turte. Acestea se coc la ceaun pe ambele părți apoi se servesc calde cu mâncăruri savuroase.
La fel de bine putem face și niște turte de casă cu nuci. Delicioasele turte cu nuci sunt gustoase, însiropate și au o textură aparte, fiind nelipsite de la masă în sezonul de iarnă. Turtițele cu nucă măcinată și sirop sunt savuroase și cu siguranță îi vor cuceri pe toți cei dragi, amintindu-le de vremea copilăriei și de mesele în familie. Dacă vrem să pregătim acasă niște turte cu nuci vom avea nevoie de 700 g de făină, jumătate de linguriță de sare și 300 ml de apă caldă, ingrediente necesare pentru aluat. Pentru sirop vom folosi 250 g de zahăr, 500 ml de apă și 20 ml de esență de rom sau de vanilie. Pentru umplutură vom avea nevoie de 500 g de nucă măcinată, 200 g de zahăr, coajă rasă de lămâie și esență de vanilie.
Turtele moldovenești sunt pufoase, gustoase și merg servite alături de alte bucate alese. Rețeta de turte este simplă, la îndemâna oricui și le va aminti celor dragi de vremea copilăriei. Turtele au o savoare aparte și nu trebuie să lipsescă de la mesele de sărbătoare în familie.