Culinar

Turte de casă cu nuci, făcute după rețeta bunicii. Un deliciu perfect pentru mesele de sărbătoare

Publicat: 24 oct. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Turte de casă cu nuci făcute după rețeta bunicii. Un deliciu perfect pentru mesele de sărbătoare
Delicioasele turte cu nuci sunt gustoase, însiropate și au o textură aparte, fiind nelipsite de la masă în sezonul de iarnă.

Multe gospodine vor să afle cum pot pregăti cele mai bune turte de casă cu nuci, făcute după rețeta bunicii. Acestea se fac cu doar câteva ingrediente, însă necesită mai mult timp de preparate și trebuie să ținem cont de câteva trucuri simple. Iată cum să pregătești acasă un deliciu perfect pentru mesele de sărbătoare.

Turte de casă cu nuci

Delicioasele turte de casă cu nuci sunt nelipsite de la masa de Crăciun sau de Revelion. Aceste turtițe aromate, fragede și gustoase sunt pe placul multora dintre noi și amintesc de vremea copilăriei. Pentru turtele de casă cu nuci vom avea nevoie de un sirop aromat și de o umplutură delicioasă, dar și de un aluat fraged.

Turtițele sunt ideale de servit ca desert la orice masă, mai ales în sezonul de iarnă. Pentru iubitorii de deserturi făcute după rețeta de odinioară a bunicii, putem face și o prăjitură negresă. La fel de bine îi putem cuceri pe cei dragi cu un chec pufos cu iaurt, decorat cu zahăr vanilat pentru un aspect deosebit și un plus de savoare.

Turtele de casă cu nuci sunt delicioase, aromate, fragede și se fac rapid, cu doar câteva ingrediente. Dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, succesul culinar va fi garantat.

Rețeta tradițională cu care vei pregăti un desert irezistibil

Dacă vrem să pregătim acasă niște turte cu nuci vom avea nevoie de 700 g de făină, jumătate de linguriță de sare și 300 ml de apă caldă, ingrediente necesare pentru aluat. Pentru sirop vom folosi 250 g de zahăr, 500 ml de apă și 20 ml de esență de rom sau de vanilie. Pentru umplutură vom avea nevoie de 500 g de nucă măcinată, 200 g de zahăr, coajă rasă de lămâie și esență de vanilie.

Mai întâi se pregătește aluatul pentru turte. Într-un vas se pune făina apoi se toarnă apa și sarea și se amestecă foarte bine apoi se începe frământarea aluatului. Aluatul obținut se întinde foarte bine pentru a obține o foaie subțire, apoi se taie în forme rotunde și se coc turtele pe plită pentru a fi uscate.

După aceea se prăjește miezul de nucă apoi se dau nucile prin mașina de ras și se amestecă împreună cu 200 g de zahăr. Între timp se pregătește siropul de zahăr. Într-un litru de apă se pun 250 g de zahăr apoi se toarnă esența de rom sau de vanilie. Se fierbe siropul, iar când este gata se trece prima foaie de aluat prin sirop, se lasă să se înmoaie apoi se scoate și se așază pe un platou apoi se pune peste aluat un pic de nucă măcinată. Se procedează la fel până când se termină foile de aluat și nuca măcinată,. Foile de aluat se așază una peste alta.

La final, se mai toarnă deasupra un pic de sirop și se ornează din nou cu un strat generos de nucă măcinată. Se taie în porții potrivite și se servesc turtele de casă delicioase. Acest desert este perfect pentru masa de Crăciun și nu numai.

Delicioasele turte cu nuci sunt gustoase, însiropate și au o textură aparte, fiind nelipsite de la masă în sezonul de iarnă. Turtițele cu nucă măcinată și sirop sunt savuroase și cu siguranță îi vor cuceri pe toți cei dragi, amintindu-le de vremea copilăriei și de mesele în familie.

Adauga un comentariu