Actualitate

Ucraina şi-a mutat armata la granița cu România, lângă Galați și Bucovina. Un cunoscut colonel român explică de ce: Am fost foarte surprins.

Publicat: 18 aug. 2022
_____ Vizualizări 7 Comentarii
Ucraina şi-a mutat armata la granița cu România lângă Galați și Bucovina. Un cunoscut colonel român explică de ce Am fost foarte surprins.
Ucraina a trimis un batalion, din armata, la granița cu România, în nord-est Galați, și un altul la granița de nord

Colonelul român în rezervă, Ion Petrescu explică faptul că Ucraina și-a mutat armata la granița cu România. Mai exact lângă Galați și în Bucovina de Nord. Acesta s-a arătat surprins de gestul făcut de autoritățile de la Kiev în contextul în care România este un aliat ferm al Ucrainei și o țară membră NATO.

Asta în condiţiile în care România a primit, de la începutul războiului, zeci de mii de refugiați ucrainieni care între timp s-au  angajat în România.

Ucraina a mobilizat armata la granița cu România

Colonelul Ion Petrescu explică faptul că Ucraina a mobilizat armata la granița cu România, la nord-est de Galați și în Bucovina de Nord. Gestul ucrainienilor este unul care nu poate fi explicat și are rolul de a securiza teritoriul ucrainean. Colonelul consideră că prioritatea Ucrainei trebuia să fie securizarea Odesei, nicidecum a unui teritoriu care nu este amenințat de România, în contextul în care românii din Bucovina au o relație de prietenie cu ucrainienii.

” În primul rând este corect să dezvălui sursa care poate fi verificată. Este un site ucrainean, militaryland, ei spun acolo că plasează informații doar despre unitățile care nu se află în mișcare. Deci, ceea ce am semnalat, batalionul de la Cernăuți și brigada care se află pe teritoriul ucrainean care se află la nord este de Galați sunt acolo cu misiuni foarte clare. Primul, batalionul, securizarea Bucovinei de Nord, care constituie o zonă administrativă aparte în statul ucrainean, iar în sud securizarea fostului teritoriu românesc Buceag, deși o asemenea unitate în condiţiile agresiunii ruse, după umila mea opinie trebuia să fie la întărirea Odessei. România, stat membru NATO, a UE, a fost şi rămâne un sprijinitor constant a modalității prin care înţeleg autoritățile de la Kiev să salveze independenta și identitatea națională şi teritoriul pe care l-au moștenit de la Uniunea Sovietică. ” explică colonelul român.

Acesta consideră că ideea de a trimite batalioane la granița cu România și la granița cu Ungaria reprezintă o neîncredere și o prudență față de două țări membre NATO. Este surprinzător în contextul în care în plan militar, Ucraina și Românai au o relație foarte bună.

Ce misiune au batalioanele ucrainiene de la granița cu România

Colonelul explică faptul că batalioanele ucrainiene de la granița cu România sunt batalioane spefice operațiunilor militare speciale. Adică, autoritățile ucrainiene au mers de la premisa că pot exista manifestări, din partea Ungariei și a României, care să pună în pericol integritatea teritorială a Ucrainei.

Ele sunt batalioane cu misiune specială. În traducere liberă, batalioane specifice forţelor pentru operații speciale. Asta înseamnă că au pornit de la scenariul că, în cele două zone, în apropierea graniței cu Ungaria şi în aproprierea graniței cu Români pot fi manifestări, o să fiu civilizat în limbaj, care ar pune în pericol integritatea teritorială a Ucrainei. Totuşi, relațiile reale între cetățenii români şi cei care trăiesc dincolo de frontieră, în Bucovina de Nord, ca şi relațiile dintre cetățenii ungari, Ungaria fiind țară membră NATO, şi cetățenii ucraineni, sunt normale. Nu sunt de o altă factură. Nu cred că este bine ca din această perspectivă să se dea un semnal către două țări membre NATO. ”

Acesta punctează că într-o mică măsura s-ar putea înţelege reacția Ucrainei la granița cu Ungaria pentru că maghiarii au avut o poziție rezervată față de Ucraina. Colonelul nu înţelege deloc reacția față de România, țară care, la nivelul președintelui, premierului, Guvernului, Ministerului Apărării, a acordat tot sprijinul libertății Ucrainei.

Colonelul a rămas mască de discursul lui Volodimir Zelenski în Parlamentul României

O altă reacție surprinzătoare a fost discursul lui Volodimir Zelenski în Parlamentul României. Colonelul susține că, ca simplu european, a avut un șoc în momentul în care Zelenski a abordat subiectul ucrainienilor din România. Asta în condițile în care la nivel legislativ, ucrainienii sunt reprezentanți în Parlamentul României, iar discursurile oficialilor de la Kiev au fost istoric antiromânești:

Vă aduceţi aminte de alocotiunea de preşedintele Ucrainei. Eu ca simplu cetățean european am rămas uluit când cel care vorbea pe ecran mi se adresa spunând că o să existe discuţii, după încetarea războiului, privind situația minorităților ucrainiene în România și situația minorităîților române în Ucraine. În primul rând, trebuie să spunem foarte clar că noi suntem o tară membră a UE şi asigurăm toate drepturile cetățenilor români de naționalitate ucraineană, avem şi reprezentant în parlament din partea minorității ucrainiene. Concomitent, în Ucraina, observăm că legea ucraineană este obligatorie şi vedem că şeful statului ucrainean nu a răspuns solicitaţii civilizate, europene, a președintelui României, să nu se mai treacă în statisticile ucrainiene, atâția cetățeni moldoveni și atâția cetățeni români, să fie o singură identitate, cea românească.

Militarul român încheie spunând că Kievul blochează un proiect european, iar acest lucru nu are nimic în comun cu dorința oficialilor ucrainieni de a întra în Uniunea Europeană. Așadar, faptul că Ucraina are o parte din armată la granița cu România, ar trebui analizat mai strict.

 

Comentarii
  • Romania este condusa de TRADATORI, CRIMINALI si JEFUITORI care executa ordinul lui Soros deghizat in Zelensky !

    Ucraina nazista este tara Satanei, iar nazistii khazarii sunt inchinatori la Satana.

    Soros simte ca se incheie mascarada si nu vrea sa cedeze teritoriile furate de khazarul nazist Stalin de la Rusia, Romania si Polonia, si se pregateste sa riposteze, dar Ucraina, stat inexistent din punct de vedere legal, stat terorist si nazist, va fi dezmembrata total pentru totdeauna iar khazarii satanisti si nazisti vor raspunde pentru crimele comise.

Adauga un comentariu