Sport

UEFA a respins propunerea LPF. Când s-ar putea disputa „finala” dintre Universitatea Craiova și CFR Cluj

Publicat: 25 iul. 2020
UEFA a respins propunerea LPF

UEFA a respins solicitarea LPF de prelungire a termenului limită pentru anunțarea echipelor calificate în cupele europene, astfel că finala dintre Universitatea Craiova și CFR Cluj se va disputa până pe 3 august

Liga Profesionistă de Fotbal este obligată să găsească variante pentru a încheia pe teren, la timp, play-off-ul din actualul sezon al Ligii I, după ultimul răspuns venit de la UEFA, astfel că meciul dintre Universitatea Craiova și CFR Cluj se va disputa până pe 3 august. Forul european a respins solicitarea LPF de prelungire a termenului limită pentru anunțarea echipelor calificate în cupele europene. Astfel, play-off-ul trebuie încheiat până la data de 3 august.

Meciul Universitatea Craiova – CFR Cluj, programat în ultima zi posibilă, pe 3 august?!

Luni, pe 3 august, s-ar putea disputa și meciul dintre Universitatea Craiova și CFR Cluj, care ar putea fi decisiv în stabilirea campionei din Liga I. Justin Ștefan, secretarul general al LPF, a reiterat dorința forului său ca Liga I să se încheie pe teren, în ciuda focarelor de infecție apărute atât în play-off, la CFR Cluj, cât și în play-out, la Dinamo.

„Verbal, UEFA a infirmat posibilitatea de a extinde play-off-ul după data de 3 august. Trebuie să comunicăm echipele participante până pe 3 august, se poate juca un meci și pe 3 august. Dacă mai apar cazuri la CFR sau Craiova, există riscul să fie încurcat programul. La Adunarea Generală vom discuta și pe scenariul play-off-ului. Dacă vor apărea probleme pe zona de play-off, vom încerca să vorbim la UEFA pentru extinderea termenului de 3 august. Nu pot accepta să nu-mi termin competiția din rațiuni birocratice. Mie, personal, mi se pare absurd. Cât timp tragerea la sorți este pe 10 august și competiția începe pe 17 august, de ce nu aș putea să joc un meci pe 5 august? Ne-am propus să terminăm competiția pe teren, dar fără să punem în pericol sănătatea celor implicați. Ați văzut că DSP-ul a acționat la Dinamo, nimeni nu se joacă”, a declarat Justin Ștefan.

Cu două runde înainte de final, Universitatea Craiova ocupă locul 1, cu 44 de puncte, la patru lungimi de CFR Cluj, care are un meci mai puțin disputat, după apariția focarului de infecție din cadrul lotului.

Poziția LPF, după ce 5 jucători de la FCSB au intrat în vacanță

5 jucători de la FCSB au intrat în vacanță, după succesul din Cupa României, care le-a asigurat roș-albaștrilor participarea în cupele europene.
Dennis Man, Florinel Coman, Florin Tănase, Valentin Crețu și Ovidiu Popescu nu vor mai evolua în meciurile cu Gaz Metan Mediaș și Astra Giurgiu, dar nici la restanța cu CFR Cluj.
Secretarul general al LPF, Justin Stefan, a comentat și situația de la FCSB.
„Cred că toate cluburile ar trebui să-și joace meciurile pe teren, cu cel mai bun efectiv. Pentru că, din perspectiva noastră, integritatea competiției este esențială.
În același timp, nu există obligații regulamentare și fiecare face ce vrea”, a spus Justin .
Decizia celor de la FCSB ar putea să o afecteze pe Craiova, care este în luptă directă pentru titlu cu CFR Cluj. Asta în condițiile în care roș-albaștrii mai au de jucat un meci cu trupa lui Dan Petrescu.

Adauga un comentariu