Sport

UEFA vrea să-l suspende pe arbitrul Octavian Șovre! Românul i-a cerut un autograf lui Haaland pentru a ajuta SOS Autism Bihor

Publicat: 09 apr. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
UEFA vrea să-l suspende pe arbitrul Octavian Șovre Românul i-a cerut un autograf lui Haaland pentru a ajuta SOS Autism Bihor
În ciuda faptului că Octavian Șovre i-a cerut autograful lui Haaland pentru o cauză nobilă, UEFA vrea să-l sancționeze

Arbitrul Octavian Șovre a surprins pe toată lumea după ce i-a cerut un autograf lui Erling Haaland la finalul meciului Manchester City – Borussia Dortmund, iar UEFA ia în calcul să-l sancționeze pe asistentul român. Octavian Șovre i-a cerut autograful lui Haaland pentru ca ulterior să-l scoată la licitație și banii obținuți să-i doneze instituției SOS Autism Bihor, centru care se ocupă cu ajutorarea tinerilor și adulților cu forme grave de autism.

În ciuda faptului că Octavian Șovre i-a cerut autograful lui Haaland pentru o cauză nobilă, UEFA vrea să-l sancționeze. Publicația „The Times” anunță că oficialii UEFA vor să-l suspende de la următoarele meciuri europene, întrucât protocolul le permite arbitrilor să accepte cadouri din partea fotbaliștilor, dar le interzice „cavalerilor” să fie ei cei care solicită anumite favoruri.
Publicația britanică susține că Șovre se afla deja sub lupa UEFA de la celebrul meci PSG – Istanbul Bașakșehir, când turcii au ieșit de pe teren și i-au acuzat pe români de rasism.

Octavian Șovre a devenit membru de onoare SOS Autism Bihor după ce a obținut autograful lui Haaland

Octavian Șovre ajută de mulți ani SOS Autism Bihor, dar după gestul făcut la finalul meciului Manchester City – Borussia Dortmund, scor 1-2, a fost numit membru de onoare.
Președintele SOS Autism Bihor, Simona Zlibuț, a explicat decizia:

„Acest mic gest al nostru e în semn de mulțumire, privind implicarea dumneavoastră în activitatea asociației noaste. Dorim să vă mulțumim pentru toate articolele sportive pe care le-ați donat în decursul anilor pentru a putea fi licitate la evenimentele caritabile organizate de către noi, cu strângerea de fonduri necesare pentru a putea continua activitățile și proiectele noastre. Așa vom face rost de bani pentru terapiile adulților cu forme grave de autism, cum are și fetița mea de 21 de ani, care nu știe când trebuie să meargă la baie și nici să mănânce singură nu poate”, a spus Zlibuț, pentru GSP.ro.

Pep Guardiola l-a apărat pe Octavian Șovre

Owen Hargreaves l-a criticat pe Șovre în direct la BT Sport, spunând că „un oficial nu poate să ceară un autograf unui jucător”, dar Guardiola a sărit în apărarea lui Șovre. Managerul lui Manchester City l-a lăudat și pe Ovidiu Hațegan pentru prestația sa:

„Am auzit că i-a cerut autograful, nu am văzut faza. Poate arbitrul este fanul lui Haaland. Poate a vrut să ia autograful pentru copilul său, nu e ceva anormal. Brigada s-a descurcat briliant astăzi, nu pot să reclam nimic, nu a fost nicio problemă. Penalty-ul a fost întors cu ajutorul VAR, deci nu este nicio problemă. S-au descurcat perfect și au arbitrat ca la carte”, a spus Guardiola, după victoria cu Borussia Dortmund.

Adauga un comentariu