Coronavirus

Ugur Sahin, inventatorul vaccinului anti COVID-19: „Numărul de infectări se va reduce la vară!“

Publicat: 16 nov. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ugur Sahin inventatorul vaccinului anti COVID-19 Numărul de infectări se va reduce la vară
Ugur Sahin, inventatorul vaccinului anti COVID-19

Ugur Sahin, inventatorul vaccinului anti COVID-19, a vorbit despre impactul pe care îl va avea vaccinul asupra pandemiei de coronavirus. Ugur Sahin susține că numărul de infectări se va reduce la vară, iar viața se va întoarce la normal iarna viitoare, potrivit BBC.

Profesorul Ugur Sahin, cofondator al BioNTech, speră că vaccinul ar putea reduce la jumătate transmiterea virusului, rezultând o „reducere majoră a cazurilor”.

Săptămâna trecută, BioNTech și co-dezvoltatorii Pfizer au declarat că analiza preliminară a arătat că vaccinul lor ar putea împiedica mai mult de 90% dintre oameni să ia Covid-19. Aproximativ 43.000 de persoane au participat la teste.

Ugur Sahin: „Sunt foarte încrezător că transmiterea între oameni va fi redusă“

Profesorul Ugur Sahin susține că se așteaptă la analize suplimentare pentru a arăta că vaccinul va reduce transmiterea, precum și că va opri simptomele care se dezvoltă la o persoană vaccinată.

„Sunt foarte încrezător că transmiterea între oameni va fi redusă printr-un astfel de vaccin extrem de eficient – poate nu 90%, dar poate 50% – dar nu ar trebui să uităm că și asta ar putea duce la o reducere majoră a răspândirii pandemiei”, a declarat Ugur Sahin.

Cine sunt primele persoane vaccinate

Marea Britanie se așteptată să primească 10 milioane de doze de vaccin BioNTech / Pfizer până la sfârșitul anului, având alte 30 de milioane de doze deja comandate. Vaccinul, care a fost testat în șase țări, este administrat în două doze, la trei săptămâni distanță.

Este probabil ca în Marea Britanie rezidenții mai în vârstă și personalul din casele de îngrijire să fie prioritizate, urmate de lucrătorii din domeniul sănătății și de persoanele de peste 80 de ani. Oamenii ar fi apoi clasați în funcție de vârstă.

Guvernul britanic a anunțat încă 24.962 de cazuri Covid confirmate duminică, precum și alte 168 de decese în termen de 28 de zile de la un test pozitiv.

„Vara ne va ajuta, deoarece rata infecției va scădea“

Profesorul Ugur Sahin susține că dacă totul va meargă bine, vaccinul va începe să fie administrat la sfârșitul acestui an, începutul anului viitor.

„Obiectivul a fost de a livra peste 300 de milioane de doze în întreaga lume până în luna aprilie a anului viitor, ceea ce ne-ar putea permite să avem un impact. Impactul mai mare se va întâmpla mai târziu, Vara ne va ajuta, deoarece rata infecției va scădea vara și ceea ce este absolut esențial este să obținem o rată de vaccinare ridicată până sau înainte de toamnă / iarnă anul viitor”, a menționat Ugur Sahin, care consideră că este esențial ca toate programele de imunizare să fie finalizate înainte de toamna viitoare.

Ce efecte secundare are vaccinul anti COVID-19

Întrebat dacă vaccinul a fost la fel de eficient la persoanele în vârstă ca și la persoanele mai tinere, Ugur Sahin a spus că se așteaptă să aibă o concluzie în următoarele trei săptămâni.

Profesorul a spus că nu se știe încă cât timp va dura imunitatea după administrarea celei de-a doua doze de vaccin.

„O imunizare de rapel nu ar trebui să fie prea complicată dacă s-a constatat că imunitatea a fost redusă semnificativ după un an. Efectele secundare cheie ale vaccinului observate până acum au fost o durere ușoară până la moderată în locul injectării timp de câteva zile, în timp ce unii participanți au avut febră ușoară până la moderată într-o perioadă similară. Nu am văzut alte efecte secundare grave care ar duce la întreruperea sau oprirea studiului”, a adăugat Ugur Sahin.

Adauga un comentariu