Sanatate

Tratament pentru ochi care ustură. Obiceiuri care te vor salva de senzația de arsură

Publicat: 16 nov. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Tratament pentru ochi care ustură. Obiceiuri care te vor salva de senzația de arsură
Pot exista diferite motive pentru senzația de arsură la nivelul ochilor

Un tratament pentru ochi care ustură trebuie să fie prescris de un medic. Senzația de arsură la nivelul ochilor este un simptom neplăcut caracteristic suprasolicitării la calculator, unei reacții alergice sau unui corp străin în ochi. Un astfel de disconfort nu trebuie ignorat, mai ales dacă este însoțit de alte senzații neplăcute.

Pot exista diferite motive pentru senzația de arsură la nivelul ochilor. Alergiile pot fi cauzate de contactul cu anumite plante, părul animalelor, anumite alimente sau anumite medicamente. Simptomele sunt, de obicei, simetrice și există umflături ale pleoapelor și arsuri ale ochilor. Oboseala ochilor provoacă, de asemenea, disconfort. Această cauză a arderii ochilor este deosebit de frecventă la cei care trebuie să petreacă mult timp lucrând în fața unui calculator, cu multe documente dactilografiate sau conducând o mașină. Iritația și durerea oculară pot apărea după îndepărtarea neglijentă a lentilelor, atunci când apar corpuri străine mici, particule de produse cosmetice decorative sau din cauza atingerii neîndemânatice a conjunctivei cu un deget. Nu uitați că umflăturile, roșeața și alte neplăceri pot fi cauzate și de o boală gravă sau de o leziune.

ochiul bolnav al unei persoane
Pot exista diferite motive pentru senzația de arsură la nivelul ochilor

Tratament pentru ochi care ustură. Cum să îndepărtați disconfortul?

Dacă ochii sunt foarte obosiți în fiecare zi, faceți o scurtă pauză cel puțin o dată pe oră. Masajul blând al ochilor, exercițiile simple sau pur și simplu privitul pe geam te ajută să reduci arsurile și disconfortul. Folosiți numai ochelarii corectivi pe care i-ați ales. Senzația de arsură la nivelul ochilor și durerea de cap la purtarea lentilelor și a ochelarilor indică faptul că acestea sunt montate incorect. Contactați medicul cât mai curând posibil.

femeie care isi picura picaturi in ochi
Respectați bunele practici de igienă

Respectați bunele practici de igienă. Este important să se mențină o bună igienă pentru a evita infecțiile sau rănirea ochilor. Evitați să atingeți ochiul cu mâinile nespălate și folosiți o lavetă curată sau un tampon de bumbac pentru a îndepărta resturile din ochi. Este important să folosiți numai machiaj de bună calitate și să vă demachiați înainte de culcare.

Tratamentul pentru arsuri depinde în întregime de cauza problemei. În cazul în care în ochi au intrat substanțe chimice caustice sau produse cosmetice nepotrivite, este suficientă clătirea cu picături hidratante sau cu apă fiartă sau îmbuteliată.  După ce clătiți ochiul, este o idee bună să calmați ochiul cu comprese reci.

Ce picături să folosești pentru a ameliora senzația neplăcută?

Dacă un detergent de uz casnic intră în contact cu ochii și vă provoacă o senzație de arsură, trebuie să citiți mai întâi instrucțiunile de pe eticheta produsului. În multe cazuri, clătirea ochilor este suficientă pentru a ameliora senzația de arsură.

femeie care isi picura picaturi in ochi
Dacă suferiți de alergii, medicul dumneavoastră vă poate prescrie picături speciale pentru ochi

Dacă suferiți de alergii, medicul dumneavoastră vă poate prescrie picături speciale pentru ochi pentru a minimiza senzația de arsură pe care o resimțiți de obicei în timpul sezonului de alergii. Aceste picături sunt diferite de medicamentele orale pentru alergii, care pot provoca uneori o uscăciune excesivă a ochilor, provocând arsuri.

Dacă luați un tratament pentru ochi care ustura împotriva alergiilor sau orice alt medicament care credeți că provoacă arsuri, consultați medicul oftalmolog înainte de a întrerupe utilizarea acestuia. Arsurile ochilor cauzate de ochii uscați pot fi ameliorate, de obicei, prin utilizarea frecventă a picăturilor oftalmice hidratante, numite și înlocuitori ai lichidului lacrimal. Atunci când alegeți un astfel de produs, asigurați-vă că nu conține conservanți, mai ales dacă intenționați să folosiți aceste picături frecvent.

ochiul bolnav al unei persoane
Arsurile ochilor cauzate de ochii uscați pot fi ameliorate, de obicei, prin utilizarea frecventă a picăturilor oftalmice hidratante
Adauga un comentariu