Stiri si curiozitati

Ulei de șofrănel beneficii. Câte calorii are acesta și cum poate fi folosit în industria frumuseții

Publicat: 28 iul. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ulei de șofrănel beneficii. Câte calorii are acesta și cum poate fi folosit în industria frumuseții
În compoziția sa, uleiul de șofrănel este bogat în vitaminele E și K, doi antioxidanți naturali puternici

Folosirea unui ulei de șofrănel are multe beneficii pentru a tenul tău. Uleiul de șofrănel este un ulei vegetal produs din semințele plantei de șofrănel, un anual din familia Asteraceae, fiind folosit activ în industria frumuseții dar și în dietă. Culoarea uleiului de șofrănel variază de la galben deschis la verde strălucitor. Dar cel mai adesea are o nuanță de chihlimbar.

Uleiul de șofrănel este practic inodor, cu o aromă florală delicată, la gust ușor de plante, cu o notă de nucă. Pentru uz culinar, uleiul din semințe de șofran decojite este extrem de folosit, cel mai util este cel presat la rece. Pentru utilizare în producția de vopsele și lacuri și fabricarea săpunului, uleiul produs din semințe care nu a trecut printr-un proces de curățate și prelucrate este foarte potrivit. Conținutul caloric al uleiului de șofrănel este de 880 kcal la 100 de grame de produs. În compoziția sa, uleiul de șofrănel este bogat în vitaminele E și K, doi antioxidanți naturali puternici. Prin cantitatea de acid linoleic conținută în el, care nu este sintetizată de corpul uman singur, uleiul de șofrănel este un lider de neegalat. Acizii grași Omega-6 vor ajuta la descompunerea grăsimilor și vor fi o excelentă prevenire a accidentului vascular cerebral și a bolilor sistemului cardiovascular.

o lingura din care curge ulei de sofranel intr-un vas
Este bine să știi că efectul nu se realizează instantaneu, ci durează mult timp

Ulei de șofrănel beneficii. Cum să aplici ingredientul în dieta ta și ca produs cosmetic

Uleiul de șofrănel este un mare ajutor pentru persoanele care nu sunt pregătite să-și schimbe radical dieta și regimul obișnuit, dar vor să scape de câteva kilograme în plus. Uleiul de șofrănel, atunci când este luat în mod regulat, favorizează pierderea masei grase și transformarea acesteia în masă musculară.

Este bine să știi că efectul nu se realizează instantaneu, ci durează mult timp. Pentru un rezultat vizibil, este suficient să consumați una sau două lingurițe de ulei pe zi. Uleiul de șofrănel poate fi folosit și în gătit. Acesta poate fi adăugat la sosurile de salată, puteți prăji carnea de porc, oaie și carnea de pasăre, cât și legumele pe el.

flori de sofran intr-un bol si o sticla din care curge ulei de sofranel
Uleiul de șofrănel este un mare ajutor pentru persoanele care nu sunt pregătite să-și schimbe radical dieta și regimul obișnuit, dar vor să scape de câteva kilograme în plus

Uleiul de șofrănel este un produs cosmetic excelent pentru piele și păr. Netezește, hidratează pielea, în special cea lipsită de vlagă și uscată la fel ca și apa de stafide. Întărește părul și îi promovează creșterea.

Principalul vinovat al unei popularități atât de mari a uleiului de șofrănel este cel mai valoros acid linoleic. Acest acid cât și produsele care îl conțin sunt deosebit de bune deoarece acidul linoleic nu este produs de organismul nostru și poate intra în el doar din exterior, prin alimente și medicamente.

Pentru ce sunt utile vitaminele care se conțin în ulei. Sfaturile specialiștilor

Vitamina K conținută în uleiul de șofrănel este foarte utilă pentru sistemul nervos. În prezența sa, celulele sanguine încep să se înmulțească activ. La rândul său, vitamina E, care se conține în ulei, este extrem de importantă pentru menținerea imunității, reducerea riscului de cancer și boli de inimă.

Datorită texturii și capacității sale de a pătrunde în cele mai profunde straturi ale pielii, uleiul de șofrănel este adesea folosit în dermatologie. Există, de asemenea, păreri ale specialiștilor că uleiul de șofrănel este bun de folosit pentru pierderea în greutate. Și acest lucru este adevărat datorită conținutului aceluiași acid linoleic.

o lingura de lemn cu petale de sofran peste un bol cu petale de sofran
Conținutul caloric al uleiului de șofrănel este de 880 kcal la 100 de grame de produs

Cu alte cuvinte, consumul regulat de ulei de șofrănel va ajuta cu adevărat la construirea și creșterea elasticității musculare. În acest caz, cel mai logic este să îl includeți în dietă sub formă de produs natural sau supliment alimentar. Din fericire, pe piață există mai mult decât suficiente produse care conțin ulei de șofrănel.

Este bine să rețineți că un ulei de șofrănel datorită beneficiilor oferite de acesta este destul de scump. Iar prețul suplimentelor alimentare va depinde direct de cantitatea de substanță din el și de calitatea materiei prime în sine. Cele mai puternice tradiții în producția de suplimente alimentare s-au dezvoltat în SUA. Acolo, conform specialiștilor, uleiul este preparat după cea mai bună și mai atentă pregătire și purificare a materiilor prime, precum și printr-o abordare selectivă a furnizorilor. Așa că aveți grijă când alegeți ulei de șofrănel. Nu toate produsele vor reuși să vă asigure rezultatul descris.

flori de sofran intr-un bol pe o masa
Uleiul de șofrănel este practic inodor, cu o aromă florală delicată, la gust ușor de plante, cu o notă de nucă
Adauga un comentariu