Actualitate

Ulei esențial de pin, un tratament nemaipomenit pentru eczeme și iritații. Cu ajutorul lui rănile se vindecă miraculos

Publicat: 29 iun. 2021
ulei esențial de pin
Uleiul esențial de pin are o cantitate considerabilă de antioxidanți, care ajută la menținerea supleții pielii

Puțină lume știe că tratamentul pe bază de ulei esențial de pin este deosebit de eficient atunci când vine vorba de eczeme și iritații. Ba chiar combate cu succes multe probleme ale pielii precum acneea, punctele negre, petele roșii sau chiar scabia. Și nu în ultimul rând, datorită aromei proaspete, acest ulei este deseori utilizat în prepararea produselor cosmetice.

Uleiul de pin are o mulțime de beneficii pentru sănătate, în primul rând datorită conținutului fenolic. Cu toate acestea, datorită substanțelor acide, este eficient și în lupta cu germenii și previne totodată multiplicările bacteriene. Mai mult, acesta are o cantitate considerabilă de antioxidanți, care ajută la menținerea supleții pielii. Iar rolul acestora este de a combate apariția prematură a ridurilor, a liniilor fine și a semnelor de îmbătrânire.

Ulei esențial de pin – beneficii și recomandări

Este obţinut din acele de pin şi are o mulţime de proprietăţi curative, motiv pentru care este folosit de sute de ani pentru tratarea, ameliorarea şi chiar şi vindecarea multor afecţiuni. Pe vremea Greciei Antice, Hipocrate folosea uleiul de pin pentru reducerea durerilor şi pentru calmarea nervilor.

În primul rând, acesta reduce roşeaţa şi umflăturile de la nivelul pielii, prin simpla masare. De asemenea, este un analgezic eficient, fiind un remediu excelent pentru durerile articulare, pentru ameliorarea simptomelor artritei dar şi pentru tratarea durerilor reumatice. Totodată, este indicat în tratarea celor mai comune afecţiuni dermatologice: psoriazisul, eczemele, coşurile, dar chiar şi înţepăturile de insecte. Acest lucru este posibil datorită efectelor sale antioxidante.

Nu în ultimul rând, uleiul de pin este un dezinfectant eficient, are proprietăţi antiseptice şi poate fi folosit pentru tratarea tăieturilor, zgârieturilor şi leziunilor de la nivelul pielii. Ba chiar are şi proprietăţi antifungice, aşa că poate fi folosit pentru prevenirea şi tratarea micozelor.

De ce este indicat uleiul de pin pentru tratarea pielii

Atunci când folosim acest ulei drept remediu pentru probleme ale pielii, toți radicalii liberi sunt îndepărtați și pielea se păstrează suplă și elastică. Acesta este unul dintre cele mai recomandate uleiuri pentru măștile antiaging preparate în casă. Combate cu succes multe probleme ale pielii precum acneea, punctele negre, petele roșii, eczema, psoriazis sau chiar scabia. Mai mult, datorită aromei proaspete, uleiul de pin este deseori utilizat în prepararea produselor cosmetice.

Totodată, acesta poate fi utilizat și pentru îndepărtarea măreții. Aceasta se face masând scalpul ușor, cu mișcări circulare, timp de 15 minute. Dar poate poate fi utilizat și pentru aromaterapie sau băi revigorante. Pentru aceasta toarnă aproximativ 20 de picături de ulei esențial de pin în cada cu apă și te vei relaxa complet la baie. Iar dacă obișnuiești să prepari săpun acasă, adaugă 10-15 picături pentru o aromă fresh și pentru a te bucura de proprietățile sale antibacteriene.





Comentarii
  • Mare atentie cand copiati de prin diverse surse. Uleiurile esentiale nu se aplica direct pe piele, trebuie combinate cu un ulei purtator (ex. 1 parte ulei esential si 1 parte ulei de masline/cocos). Foarte bun in afectiuni ale pielii este uleiul de negrilica.

Adauga un comentariu