Cancan ultimă oră

Uleiul de ardei iute – remediul natural pentru reumatism și pentru durerile de spate. Iată cum îl poți prepara acasă

Publicat: 16 mart. 2021
Castron cu ulei de ardei iute
Ulei de ardei iute natural

Lidia Fecioru, bioenergoterapeut, a prezentat, în cadrul rubricii Leacul zilei din emisiunea Adevăruri Ascunse, de la Antena 3, un remediu natural pentru reumatism, dar și pentru durerile de spate – uleiul de ardei iute. Acesta poate fi ușor preparat acasă.

Lidia Fecioru explică, în detaliu, cum putem prepara un ulei de ardei iute, care să elimine orice durere provocată de înaintarea în vârstă:

„Facem un ulei de ardei iute pentru a ne freca încheieturile pentru că îmbătrânim, nu întinerim. Şi atunci, putem face un ulei, singuri acasă.

Luăm zece ardei iuţi roşii, îi curăţăm, le tăiem doar căpăcelul, nu scoatem seminţele din ei şi le dăm drumul într-un borcan sau într-o sticlă (de sticlă, să nu fie de plastic) în care turnăm două pahare de ulei.”, a spus Lidia Fecioru.

Lidia Fecioru: „Ulei de care avem, că e de măsline, că e rafinat, dar eu zic să fie ulei simplu, pentru că e ok”

Lidia Fecioru precizează că poate fi folosit orice ulei, fie că e de măsline, fie că e rafinat. Important este să fie un ulei cât mai simplu. Amestecul astfel preparat trebuie depozitat într-un loc întunecos.

„Ulei de care avem, că e de măsline, că e rafinat, dar eu zic să fie ulei simplu, pentru că e ok. Acoperim borcanul şi îl punem la întuneric, undeva în şifonier, pentru o săptămână.

Sau putem să îi dăm prin maşina de tocat, să îi facem pastă. Şi amestecăm cu uleiul şi îl punem în şifonier o săptămână.”, a declarat Lidia Fecioru.

Amestecul trebuie scos după o săptămână și trecut prin tifon. Uleiul obținut este un bun remediu pentru reumatism, pentru durerile de spate.

„După o săptămână îl scoatem, trecem prin tifon masa pe care o avem şi cu acel ulei ne frecăm pe spate. E foarte bun pentru reumatism, pentru durerile de spate. Ne facem masaj.

Zece ardei iuţi prin maşina de tocat, amestecat cu ulei, lăsăm la macerat o săptămână şi apoi îl folosim pentru a ne face frecţie.”, a spsu bioenergologul Lidia Fecioru.

Beneficiile uleiului de ardei iute. Lidia Fecioru: „Îmbunătăţeşte circulaţia periferică”

Lidia Fecioru a subliniat beneficiile ardeiului iute. Ea spune că îmbunătățește circulația periferică. În plus, acest ulei poate fi utilizat și de persoanele care suferă de platfus, deoarece din acest motiv apar varicele.

Ardeiul iute ştim foarte bine că îmbunătăţeşte circulaţia periferică aşa că nu e nicio problemă, chiar pentru cei care au probleme. Arterele mari duc sângele în jos, venele noastre duc sângele în sus şi îl duc cu greu mai ales când suntem supraponderali, când suntem mai sedentari.

Cei care au platfus. Şi din cauza asta apar varicele. Acest ulei e foarte bine să îl masăm, imediat după ce ne-am spălat, masăm cu acest ulei ca să ne înteţească puţin circulaţia şi să ne hidrateze foarte bine pielea.

Adauga un comentariu