Sanatate

Uleiul de tămâie: Cinci beneficii surprinzătoare pentru sănătate

Publicat: 07 mart. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Uleiul de tămâie Cinci beneficii surprinzătoare pentru sănătate
Uleiul de tămâie este utilizat încă din cele mai vechi timpuri în ritualuri religioase sau de înfrumusețare.

Uleiul de tămâie are multiple beneficii pentru sănătate. Iată care sunt acestea și cum trebuie folosit pentru cele mai bune rezultate.

Uleiul de tămâie este utilizat încă din cele mai vechi timpuri în ritualuri religioase sau de înfrumusețare. De asemenea, acest ulei și-a mai găsit întrebuințarea și în medicină, unde a dat dovadă că este un adevărat elixir pentru sănătatea fizică, dar și pentru cea emoțională. Uleiul de tămâie este extras din rășina arborelui Boswellia sacra, care se găsește în Africa, India și Orientul Mijlociu. Mirosul acestuia este îmbietor, fiind lemnos și ușor picant, putând fi utilizat pentru masaj și aromaterapie. Pe cât de frumos miroase, pe atât este de folositor pentru sănătate.

bucăți de tămâie și o lingură de lemn
Uleiul de tămâie este extras din rășina arborelui Boswellia sacra, care se găsește în Africa, India și Orientul Mijlociu.

Uleiul de tămâie: Beneficii pentru sănătate

Așa cum spuneam, uleiul de tămâie are numeroase beneficii pentru sănătate. Printre acestea se numără următoarele: reduce stresul, are grijă de sănătatea orală, îmbunătățește aspectul pielii, reduce artrita și ameliorează simptomele respiratorii.

Reduce stresul

Un prim beneficiu al uleiului de tămâie este acela că reduce stresul. În combinație cu alte uleiuri, cum sunt cel de lavandă sau bergamotă, uleiul de tămâie contribuie la reducerea anxietății și pune un zâmbet pe chipul celui care îl folosește. Poate fi difuzat în aer, cu ajutorul unui dispozitiv pentru aromaterapie sau poate fi introdus în loțiuni pentru masaj.

Are grijă de sănătatea orală

Datorită proprietăților sale antibacteriene, acest ulei menține sănătatea gingiilor și a cavității orale. În plus, este un real ajutor în tratarea respirației urât mirositoare, a durerilor de dinți și poate, chiar, să prevină cariile.

Îmbunătățește aspectul pielii

Uleiul de tămâie calmează tenul și îi redă suplețea, prin echilibrarea producției de sebum. Utilizat local, acest ulei poate să trateze acneea, fiind adesea introdus în produsele destinate persoanelor care au un ten cu tendință acneică. Totodată, luptă împotriva bacteriilor.

Reduce artrita

Datorită conținutului bogat de acid boswellic, uleiul de tămâie are proprietăți antiinflamatoare. De aceea, este recomandat pacienților cu osteoartrită sau artrită reumatoidă, pentru că reușește să prevină apariția inflamației de la nivelul articulațiilor. Totodată, uleiul de tămâie poate fi administrat și intern, însă doar la sfatul medicului. Poate fi folosit, fără probleme, la masaj, pentru ameliorarea simptomelor provocate de afecțiuni articulare.

Ameliorează simptomele respiratorii

Nu de puțin timp, uleiul de tămâie este utilizat pentru tratarea astmului și a bronșitei. Folosit în inhalații, acest ulei ameliorează simptomele supărătoare, cum sunt dificultățile de respirație și respirația șuierătoare. Mai mult, crește capacitatea pulmonară și reduce episoadele de astm.

o femeie în halat alb care se privește în oglindă
Uleiul de tămâie calmează tenul și îi redă suplețea, prin echilibrarea producției de sebum.

Cum poate fi folosit uleiul de tămâie

Așa cum se întâmplă în cazul oricărui ulei esențial, și uleiul de tămâie poate provoca iritații sau arsuri, dacă este utilizat direct pe piele. De aceea, trebuie amestecat cu un ulei bază, de exemplu: ulei de măsline, ulei de cocos sau ulei de jojoba. În acest fel, va putea fi folosit fără griji și nu își pierde mirosul specific.

Uleiul de tămâie poate fi inhalat de pe un șervețel sau cu ajutorul unui dispozitiv de aromaterapie. Doar câteva picături sunt suficiente pentru a învălui întreaga locuință cu parfumul irezistibil. Nu trebuie să lipsească niciodată din colecția ta de uleiuri, deoarece îți poate fi de ajutor în perioadele stresante, când nu reușești să te odihnești așa cum ar trebui.

ulei esențial de tămâie
Uleiul de tămâie poate fi inhalat de pe un șervețel sau cu ajutorul unui dispozitiv de aromaterapie.
Adauga un comentariu