Remedii naturiste

Uleiul din ficat de cod ajută la combaterea coronavirusului?

Publicat: 15 nov. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Uleiul din ficat de cod ajută la combaterea coronavirusului
Cercetătorii norvegieni sunt interesați de proprietățile uleiului din ficat de cod, care ar putea ajuta la combaterea coronavirusului.

Cercetătorii norvegieni sunt interesați de proprietățile uleiului din ficat de cod, care ar putea ajuta la combaterea coronavirusului.

În timp ce căutarile de tratamente pentru noul coronavirus continuă să avanseze, cercetătorii nu exclud elementele naturale care pot fi utilizate pentru combaterea bolii. La Oslo, o echipă de oameni de știință studiază beneficiile uleiului din ficat de cod pentru a preveni Covid-19.

Acest ulei ar putea fi eficient împotriva infecțiilor respiratorii datorită conținutului său de vitamina D. Știm deja că aceasta din urmă, numita „vitamina soarelui”, este benefica în lupta împotriva cancerului de sân, a fibromialgiei sau a sclerozei. În general, are efecte pozitive asupra sistemului musculo-scheletic și imunitar.

Uleiul din ficat de cod contine vitamina D, care stimuleaza apararile imune

Vitamina D este, de asemenea, utilizata pentru a preveni răcelile sau gripa în timpul iernii, la persoanele in varsta. Prin urmare, ar putea avea și un rol în combaterea Covid-19. Mai mult, medicii spanioli au observat că din 216 de pacienți bolnavi, 80% aveau un deficit de vitamina D.

Uleiul din ficat de cod conține multa vitamina D. Deci ar putea ajuta la prevenirea infecției cu Sars-Cov2? Sunt eficace vitamina D sau omega 3 pe care le conțin acest ulei? Studiul, care va fi realizat pe 70.000 de persoane pe o perioadă de doi ani, va oferi cu siguranță răspunsurile la aceste întrebări, relatează Top Sante.

Adauga un comentariu