Remedii naturiste

Menopauză: uleiuri esențiale cu adevărat eficiente

Publicat: 22 oct. 2019

Uleiuri esențiale eficiente in menopauza. Din premenopauză, uleiurile esențiale reprezintă un ajutor mai mult decât apreciabil, deoarece fac posibilă lupta fără probleme împotriva bufeurilor, a tulburărilor de dispozitie și a altor inconveniente datorate dezechilibrului hormonal.

Înainte de menopauză, la debutul primelor bufeuri sau transpirații nocturne: înghițiți 2 picături de ulei Clary Sage HE intr-o linguriță de miere sau ulei de măsline, de 3 ori pe zi. De la ziua a 7-tea până la 21.

După menopauză, urmați aceeași rețetă de 3 ori pe zi, timp de 20 de zile (din moment ce nu mai există ciclu), respectând întotdeauna un armistițiu de o săptămână pe lună.

Atenție: uleiul esențial de salvie clary este contraindicat la femeile cu mastoză, fibrom sau cancer și patologie dependentă de hormoni.

Dacă treci fără motiv de la râs la lacrimi sau de la bucurie la tristețe, deschide o fiolă de ulei esențial de lavandă și respiră direct, profund, încet.

Pentru a preveni schimbările de dispoziție, amestecați în părți egale într-o sticlă de 10 ml uleiuri esențiale de lavandă, maghiran și ylang-ylang.

Pulverizati acest amestec în camerele de zi dimineața și una seara.

Uleiuri esențiale eficiente in menopauza

Uscăciunea vaginală este frecventă în timpul menopauzei din cauza nivelurilor reduse de estrogen și progesteron.

Această uscăciune poate fi însoțită de senzații de arsură în zona genitală sau mâncărime.

Pentru a reduce aceste simptome, aplicați 3 picături de ulei esențial de arbore de ceai în interiorul lenjerie (aveți grijă să nu-l aplicați în interiorul vaginului, deoarece poate fi ușor agresiv).

Pentru a ameliora senzația generală de disconfort, masează burta cu 1 picătură de ulei de salvie clary, de două ori pe zi, timp de 20 de zile.

Pe lista micilor afecțiuni la menopauză, insomnia este a doua cea mai frecventă (după bufeuri)

Deficitul de estrogen reduce deseori calitatea somnului.

Pentru a vă ajuta să adormiți și pentru a preveni trezirile noaptea, puneți o picătură de ulei esențial de maghiran pe abdomen și masați liniștita, în fiecare seară, la culcare.loading...

Adauga un comentariu