Titlurile zilei

Ultima fiță în materie de vacanțe! În Iași s-au comandat sejururi de 1.000 de euro pe zi în destinații fierbinți! Niciodată agențiile de turism nu au fost mai aglomerate!

Publicat: 24 iun. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ultima fiță în materie de vacanțe În Iași s-au comandat sejururi de 1.000 de euro pe zi în destinații fierbinți Niciodată agențiile de turism nu au fost mai aglomerate
Ieșenii vor să plece anul acesta în vacanțe de lux, motiv pentru care plătesc sume consistente pentru a avea concediul perfect. Una dintre cele mai scumpe vacanțe pentru care au plătit ieșenii este în Turcia, care a costat 7.000 de euro

În ultimele luni, ieșenii au plătit sume consistente pentru vacanțele de lux din România sau din străinătate. Una dintre cele mai scumpe vacanțe achiziționate de un ieșean costă 7.000 de euro la un hotel din Turcia. Pentru o vacanță pe litoralul românesc, la un hotel de lux, ieșenii au plătit între 1.200 și 1.800 de euro. Specialiștii în turism din Iași spun că abia fac față cererilor clienților

Ieșenii vor să se relaxeze după un an de pandemie și plătesc bani grei pentru vacanțe de lux pe litoralul românesc sau în străinătate. Specialiștii în turism din Iași spun că există cerere din partea clienților care, în anul 2020, nu au mai putut pleca în vacanță din cauza pandemiei de COVID-19 și profită acum de perioada aceasta din an pentru a se relaxa.
Cea mai scumpă vacanță plătită de o familie din Iași costă 7.000 de euro.

„Este vorba despre o excursie în Turcia, pentru doi adulți și un copil. Astfel, o familie a plătit pentru o săptămână, all inclusive, la un hotel de lux, suma de 7.000 de euro. Fiecare familie are chelner personal, fiecare cameră e cu serviciul său, rezervarea se face la restaurant, de exemplu, de către chelner, mâncarea este foarte bună, iar la băutură sunt branduri scumpe. Toate serviciile sunt de lux! Nu erau prețurile acestea până recent, dar au crescut deoarece, în Turcia, acum pot merge și turiștii din Rusia, care au bani. Din acest motiv, sunt convinsă că prețurile vor mai crește pentru vacanțele în Turcia”, susține Larisa Chirilă, specialist în turism.

Ieșenii au plătit sume consistente pentru vacanțe de lux

Există cerere din partea ieșenilor care vor să plece în vacanță în Turcia și sunt dispuși să plătească mii de euro pentru concediul perfect.

„Avem destule solicitări și pentru Turcia. Noi am dat vacanțe cu sume cuprinse între 3.000 și 5.000 de euro, în funcție de hotel, perioadă și numărul de persoane. Chiar dacă prețurile sunt mai mari, acest lucru nu a împiedicat familiile care au mai fost în Turcia și le-a plăcut să plece din nou. Totodată, am observat că, la Iași, a crescut cererea pentru vacanțele scumpe. Anul trecut a fost dezastruos, dar, acum, e chiar mai bine decât ne așteptam!”, susține Ioana Nechifor, agent de turism.

Totodată, specialiștii spun că ieșenii nu vor să piardă timpul cu zborul.

„Lumea evită să petreacă mult timp pe drum, în avion, de aceea vor să plece direct din Iași în locul în care petrec vacanța. Vor ca zborul să fie cât mai scurt, iar interacțiunea – mai redusă cu oamenii. Am observat că oamenii chiar vor să plece în vacanță, indiferent că e pe litoralul românesc sau în străinătate, dar vor să meargă la sigur”, mai spune Larisa Chirilă.

Printre stațiunile din străinătate preferate de ieșeni sunt cele din Bulgaria, Cipru sau Grecia

Turiștii ieșeni au mai plătit în acest an pentru vacanțe în Bulgaria, Cipru sau Grecia. În Bulgaria, o vacanță la un hotel de 5 stele, pentru două persoane și un copil, pentru o săptămână, a costat 1.300 de euro. Vacanța la un hotel de 3 stele, tot pentru aceeași perioadă și același număr de persoane, în Bulgaria, costă 600 de euro. În continuare, Grecia și Cipru sunt printre destinațiile de vacanță preferate de turiștii din Iași.

„O vacanță în Grecia costă 800 de euro pentru un cuplu care pleacă o săptămână, fără să fie incluse costurile cu mâncarea. Cei care vor să aibă în vacanță și mâncare asigurată plătesc 2.000 de euro, pentru 7 zile. În Cipru, doi adulți cu un copil au plătit 1.400 de euro pentru o săptămână. Acolo este foarte ieftină mâncarea. Acum nu se mai impune carantinare, ci doar vaccinul sau testul negativ. Ei sunt în zona verde”, mai spune Larisa Chirilă, agent de turism din Iași.

Anul trecut, după ce a izbucnit pandemia de COVID-19, ieșenii au amânat vacanțele în această țară.

Ieșenii care merg în vacanță pe litoral plătesc până la 1.800 de euro

Larisa Chirilă adaugă faptul că ieșenii au plecat în număr mare și pe litoral, petrecând vacanțele în locuri de lux. Acest lucru nu se întâmpla în anii anteriori.

„La noi e foarte scump, dar, chiar și așa, hotelurile sunt pline! Sunt câteva hoteluri de 4-5 stele care seamănă cu cele din străinătate, în stațiunile Mamaia și Olimp. O familie cu doi copii plătește 1.800 de euro pentru o săptămână (all inclusive). Sunt multe activități pentru copii, nu se plictisesc. Asta caută familiile care vor să plece în vacanță cu copiii: ca aceștia să aibă cât mai multe activități. S-a scumpit totul: prețurile la camere, mâncarea etc. De exemplu, o vacanță care costa 800 de euro în trecut, acum e 1.200 de euro. Suntem plini de solicitări în această perioadă și eram din primăvară, când lumea căuta vacanțe. Sunt clienți noi, dar și clienți care veneau în anii trecuți și cumpărau vacanțe la noi, în agenție”, mai spune Larisa Chirilă.

Pe de altă parte, cei care vor să viziteze Iașul au mai multe obiective turistice.

Adauga un comentariu