Stiri si curiozitati

Ultima sansa pentru romanul condamnat la pedeapsa capitala in Malaezia! Ce se intampla acum cu Ionut Gologan

Publicat: 11 dec. 2018
_____ Vizualizări 0 Comentarii
 Ultima sansa pentru romanul condamnat la pedeapsa capitala in Malaezia Ce se intampla acum cu Ionut Gologan
3

Soarta romanului condamnat la moarte in Malaezia ar putea fi transata intr-un mod la care nu s-a gandit nimeni pana acum.

Ionut Gologan, romanul condamnat la moarte pentru trafic de droguri in Malaezia, ar putea fi obiectul unui schimb de prizonieri intre cele doua state. Informatia-bomba apare in presa din Malaezia, unde se scrie ca Romania ar putea deveni parte dintr-o intelegere cu statul asiatic. Totusi, numele lui Gologan nu apare in mod explicit in cadrul articolului.

Conform publicatiei malaeziene Cilisos.my, guvernul malaezian a implementat, incepand cu 2015, o masura la care, de-a lungul ultimilor ani, au aderat sau sunt pe cale sa adere mai multe state cum ar fi: Letonia, Bulgaria, Azerbaidjan, Filipine, Turcia, Arabia Saudita, Corea de Sud si Romania. Programul deja functioneaza si, spun jurnalistii malaezieni, schimburile de prizonieri au inceput sa se realizeze.

Hishammuddin Tun Hussein, ministru de interne in Malaezia, confirma varianta inaintata de jurnalisti: ”Transferul internasional de prizonieri se va realiza prin intermediul unor tratate internationale intre cele doua tari participante care vor semna o intelegere sau un tratat care sa permita acest schimb”. Conform ministrului, peste 2.600 de malaezieni sunt in acest moment detinuti in penitenciare de peste granita.

Hishammuddin a explicat si care ar fi conditiile pentru ca un astfel de schimb sa se realizeze:
– Tarile sa aiba un tratat sau o intelegere cu Malaezia
– Detinutul sa aiba o sentinta definitiva
– Detinutul sa fi savarsit o infractiune in ambele state
– Prizonierul sa aiba o sentinta mai mare de sase luni la data tratatului.

Vestea proasta pentru Gologan este ca in acest moment, guvernul malaezian exclude din acest tip de tratat condamnatii la moarte, ceea ce inseamna ca in prima faza, sentinta lui Gologan, care in acest moment este una definitiva, sa fie comutata intr-una de inchisoare pe viata (sau pe termen lung).

In acest moment, in inchisorile din Malaezia se afla peste 2.000 de detinuti care sunt eligibili pentru un astfel de schimb, conform unui raport al guvernului malaezian.

Adauga un comentariu