Actualitate

Ultimele detalii despre starea de sănătate a lui Valentin Uritescu, date de soția actorului

Publicat: 12 mai 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ultimele detalii despre starea de sănătate a lui Valentin Uritescu date de soția actorului
Ultimele detalii despre starea de sănătate a lui Valentin Uritescu

Starea de sănătate a lui Valentin Uritescu, după ce a fost internat la un spital particular din Capitală. Soţia actorului, Valeria Uritescu, a făcut primele declaraţii.

Actorul a fost internat miercuri, 11 mai, după ce starea sa de sănătate s-a deteriorat.

starea de sănătate a lui Valentin Uritescu, actorul Valentin Uritescu
Actorul, aflat acum la vârsta de 80 de ani, are mai mai multe probleme de sănătate

Ultimele detalii despre starea de sănătate a lui Valentin Uritescu

După ce a fost internat la un spital particular din Capitală, soţia actorului Valentin Uritescu a dat primele detalii despre starea de sănătate a acestuia.

„Aștept și eu vești. A fost dus la un spital particular. Este internat pentru investigații. Este un actor pe care l-a cunoscut lumea… . Ce să vă spun mai mult? Locuiește într-un centru de îngrijire privat, iar azi, după ce i s-a întâmplat acest necaz, ceva cu tensiunea, l-au internat să i se facă investigații, nu pentru altceva”, a declarat Valeria Uritescu.

De asemenea, soţia actorului spune că nu este nimic grav, el fiind bolnav deja încă din tinereţe şi a subliniat faptul că Valentin Uritescu nu este pe moarte.

„Nu este pe moarte. Ar suferi foarte mult să afle că a apărut altceva în presă. Este bolnav de ani buni. Are o vârstă, cumva este în firescul lucrurilor… Am vrut să merg la el în vizită azi, dar am primit telefon și aștept să văd ce spun medicii după aceste investigații. El nu mai filmează de ani de zile, nu mai joacă teatru… Oamenii cumva exagerează. Sigur că și eu sunt foarte îngrijorată…”, a precizat Valeria Uritescu.

Actorul, aflat acum la vârsta de 80 de ani, are mai mai multe probleme de sănătate. Valentin Uritescu suferă de o boală asemănătoare cu Parkinson care a fost depistată pe când avea vârsta de 33 de ani. Din păcate, este vorba despre o boală degenerativă, care afectează sistemul nervos și se manifestă prin mișcări involuntare și necontrolate la nivelul membrelor și capului.

Se pare că în ultimii ani, boala s-a agravat, iar actorul are zile când nu mai poate rosti nici un cuvânt, drept urmare, a cerut familiei să îl interneze într-un centru specializat care să îl poată îngriji 24/24 de ore.

starea de sănătate a lui Valentin Uritescu, actorul Valentin Uritescu
Valentin Uritescu suferă de o boală asemănătoare cu Parkinson care a fost depistată pe când avea vârsta de 33 de ani

Valentin Uritescu a făcut mărturisiri cutremurătoare despre boala sa

Amintim că în urmă cu mai mulți ani, actorul Valentin Uritescu mărturisea că în momentul când a aflat că suferă de această boală a fost la un pas de sinucidere.

“Timp de doi ani şi ceva am umblat pe la toţi doctorii. Am început cu un medic din Piatra Neamţ. ‘Ai Sindrom Extrapiramidal!’ Am venit acasă, m-am uitat în Dicţionarul Sănătăţii şi m-am îngrozit: o boală teribilă, degenerativă. Am stat 10 zile internat şi medicul mi-a spus: ‘Nu-i chiar Parkinson, dar e cam pe-acolo!’”.

Actorul povestea cu greu că a fost nevoit să ia un medicament care avea niște reacții secundare îngrozitoare.

„Îmi venea să mă sinucid. Când mergeam pe stradă şi vedeam un camion, îmi venea să intru în el. M-am dus la Icoana Maicii Domnului, am îngenuncheat şi am plâns. Apoi, am ridicat privirea către icoana lui Iisus Hristos: ‘Doamne, te rog ajută-mă, mai dă-mi cinci ani, să văd ce se alege din mine!’. Şi mi-a dat treizeci şi ceva de ani!”, mărturisea Valentin Uritescu.

În acest sens, soția actorului a dat ultimele detalii despre starea de sănătate a lui Valentin Uritescu, după ce a fost intenat miercuri, 11 mai, la un spital privat din Capitală.

Adauga un comentariu