Cultural

Ultimul mesaj lăsat de Sinead O’Connor dezvăluie problemele grave pe care le avea

Publicat: 27 iul. 2023
_____ Vizualizări 3 Comentarii
Ultimul mesaj lăsat de Sinead OConnor dezvăluie problemele grave pe care le avea
Sinead O’Connor a trait o adevarata drama

Sinead O’Connor, legenda muzicii irlandeze, a murit la doar 56 de ani, după ani de lupte cu o boală mintală și la 18 luni după ce fiul ei, Shane, în vârstă de 17 ani, a murit și el.

Cântăreața irlandeză a devenit celebră în întreaga lume în 1990, cu superhitul ”Nothing Compares 2 U”, notează Daily Mail.

Decesul lui Sinead O’Connor vine la un an după ce fiul său, Shane, în vârstă de 17 ani, și-a luat viața (în ianuarie 2022), după ce a fugit dintr-un centru unde se afla sub supraveghere pentru risc de sinucidere.

Vedeta, care și-a schimbat numele în Shuhada’ Sadaqat în 2018, când s-a convertit la islam, a spus la acea vreme că el era „lumina vieții ei”.

Ultimul mesaj lăsat de Sinead O’Connor

În ultimul ei Tweet, O’Connor a postat o fotografie cu Shane și a spus: „De atunci trăiesc ca o creatură de noapte: strigoi. El a fost dragostea vieții mele, lampa sufletului meu. Am fost un suflet în două jumătăți. A fost singura persoană care m-a iubit vreodată necondiționat. Sunt pierdută fără el”.

O’Connor s-a născut într-o familie cu probleme din Dublin pe 8 decembrie 1966.

Mai târziu, a susținut că a început să aibă probleme de sănătate mintală, deoarece mama ei a abuzat-o fizic și sexual când era copil.

Sinead O’Connor – care a avut un palmares de zece albume, iar Nothing Compares 2 U a fost single-ul nr. 1 pe plan mondial în Billboard Music Awards în 1990 – a primit mai devreme, în acest an, premiul inaugural pentru album clasic irlandez – Classic Irish Album – în cadrul RTE Choice Music Awards.

La un moment dat, Sinéad O’Connor a vorbit despre povestea tristă de viață care stă în spatele succesului ei. Mama sa, Marie, care de altfel a murit într-un accident, o abuza atât fizic cât și sexual.

Regretata cântăreață spunea că la un moment dat, propria ei mama o dezbrăca atunci când era mică și o lovea în zonele intime, astfel încât organele de reproducere să-i fie afectate. Iar aceste detalii sunt amintite și în cartea ei, ‘Rememberings’, dar și într-un interviu pentru The Guardian.

Sinead O’Connor, bătută și abuzată de propria mama

Cea mai mare teamă a trăit-o atunci când tatăl ei s-a mutat din casă familiei. Sinéad O’Connor povestea că mama sa a forțat-o pe ea și pe frații ei să se mute în coliba din grădină și i-a încuiat afară din casă. Pe atunci ea avea doar opt ani.

Deși o imploră să o lase în casă și urla, femeia nu s-a lăsat înduplecată. Iar acela a fost momentul în care artista și-a dat seama că ”și-a pierdut mințile”. Menționăm faptul că, din cauza tramelor din copilărie, aceasta s-a confruntat cu numeroase probleme mintale.

“Am îngenuncheat pe jos în fața peretelui și am urlat până la fereastră de pe palier pentru a o convinge să ne lase să intrăm în casă atunci când se întunecă. Atunci mi-am pierdut oficial mințile și am început să mă tem de mărimea cerului.

De aceea sunt agorafobică. Îmi este greu să fiu afară. Nu mă deranjează când se transformă în noapte neagră, dar odată ce vin orele de amurg, devin foarte neliniștită”, povestea artista.

“Mama mea era cleptomană. Vizita casele care erau de vânzare doar că să poată fura lucruri din ele. Ea lua bani din platoul bisericii. Tatăl meu era foarte înstărit. Când a murit mama, traiam că și cum nu ar fi avut bani, fără căldură, fără electricitate, fără apă caldă”, mai povestea ea.

Sinead O’Connor, legenda muzicii irlandeze, a murit la doar 56 de ani, după ani de lupte cu o boală mintală.

Comentarii
  • O bețivancă instabilă psihic, care a dat-o în bălării toată viața, trecînd de la creștinism , alcoolism , hinduism, la musulmani , se vedea mare muslimă pe la tv show-uri , era de tot rîsul , nici pisicile de pe stradă nu o mai luau în serios ! Astea au fost problemele ei grave

  • Da, @Anonim, da, foarte bun tratamentul pt @isal. Dar mai intai trebuie sa scoata limba cat poate de tare, sa holbeze ochii, sa-si umfle obrajii si sa se traga de urechi, ca sa vada cum arata un prost.

Adauga un comentariu