Local

Un adolescent din Iași s-a trezit în filmele de acțiune! Acuzat că a șantajat o puștoaică cu poze indecente și a pus-o să ascundă bani într-un supermarket! A fost luat ca din oală de polițiști! (Exclusiv)

Publicat: 14 sept. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii

Un adolescent din Iași este acuzat că a pus la cale un plan diabolic. Acesta și-ar fi șantajat o prietenă, spunându-i că, dacă nu îi va da bani, va răspândi poze indecente cu ea pe paginile de Facebook ale rudelor fetei. Cosmin M. a cerut câteva sute de lei, dar a fost prins în timp ce ridica banii dintr-un supermarket din Iași

Plan diabolic pus la cale de un minor din Iași! Adolescentul este acuzat că și-a șantajat o prietenă cu poze incendiare! Cosmin M. a fost luat ca din oală de procurori, când ridica banii dintr-un supermarket!
Astfel, la finele săptămânii trecute, procurorii din cadrul Judecătoriei Iași au dispus trimiterea în judecată a lui Cosmin M., sub acuzația de șantaj (două acte materiale). Acum, urmează ca Judecătoria Iași să stabilească un prim termen al procesului penal. Mai apoi, magistrații vor asculta ce au de spus toate părțile implicate, pentru a putea lua o decizie în acest caz.

Adolescentul, acuzat că și-a șantajat o prietenă cu poze incendiare!

Cosmin M. a intrat în vizorul anchetatorilor ieșeni în urmă cu câteva luni, după un plan diabolic pe care l-ar fi pus la cale. Asta, după ce victima, Mădălina M.H., a făcut o plângere împotriva lui. Potrivit oamenilor legii, adolescentul a șantajat-o pe tânără prin intermediul aplicației Messenger de pe rețeaua de socializare Facebook.

„În cauză s-a reținut că, pe data de 19 august 2019 și pe 1 septembrie 2019, prin intermediul unui cont de Facebook / Instagram și folosind aplicația Messenger, inculpatul minor i-a solicitat persoanei vătămate M.M.H. suma de 500, respectiv 300 de lei pentru a nu distribui fotografii cu aceasta în ipostaze intime pe paginile de Facebook ale prietenilor și rudelor ei, fotografii pe care ulterior le-a și distribuit, urmărind astfel să obțină în mod injust foloase patrimoniale”, a declarat Dragoș Bordianu, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.

Un plan diabolic pus la cale de adolescentul din Iași: „Pune banii într-un pachet de șervețele! Lasă pachetul într-o cutie de bagaje!”

Anchetatorii ieșeni au mai afirmat că minorul i-a transmis fetei să meargă într-un supermarket, unde avea să lase sumele cerute de el.

„Persoana vătămată urma să se deplaseze la un supermarket din municipiul Iași și să pună suma de 300 de lei într-un pachet cu șervețele. Mai apoi, pachetul cu șervețele trebuia depozitat într-o cutie de bagaje din acel magazin. Urma ca persoana vătămată să-i comunice inculpatului minor numărul cutiei și cifrul, pentru a putea fi ridicat pachetul cu șervețele conținând suma de bani”, a mai spus prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.

Conform acestuia, anchetatorii, care fuseseră anunțați de victimă despre ce urma să se întâmple, l-au prins în flagrant pe minorul care intrase în supermarket pentru a ridica banii. Astfel, minorul a fost ridicat și dus la audieri, iar, mai apoi, a fost reținut pentru 24 de ore de către oamenii legii.

„Inculpatul a fost reținut inițial pentru 24 de ore. Mai apoi a fost luată măsura controlului judiciar în cazul său. Inculpatul și persoana vătămată se cunoșteau, iar fotografiile ar fi ajuns în posesia inculpatului minor prin ghicirea parolei contului de Snapchat al persoanei vătămate. Precizăm că toate persoanele beneficiază de prezumția de nevinovăție până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești definitive”, a încheiat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.

Acum, rămâne de văzut ce decizie vor lua judecătorii în cazul minorului acuzat de șantaj.

Adauga un comentariu