Economic Local

Un afacerist care a rascolit tot Copoul se lipeste de un contract la Finante! S-a bagat intr-o licitatie de furnizat cabine vamale

Publicat: 15 nov. 2018
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Un afacerist care a rascolit tot Copoul se lipeste de un contract la Finante S-a bagat intr-o licitatie de furnizat cabine vamale
1

@ Si-a pus in cap locuitorii din Copou din cauza unui bloc construit pe amplasamentul unui parc de joaca @ Isi incearca norocul si la Finante @ Petru Abatacesei vrea sa furnizeze 30 cabine de control vamal pentru patru puncte din regiune @ Pe firma Delta Con SRL cifra de afaceri se afla intr-o scadere vertiginoaosa fata de anii precedenti @ "Furnizorul are obligatia de a asigura montajul si transportul la locatiile indicate de achizitor, de a ambala produsele pentru ca acestea sa faca fata la manipularea dura din timpul transportului, tranzitului si expunerii la temperaturi extreme sau depozitarii în aer liber", se arata in caietul de sarcini

Recent, Directia Generala Regionala a Finantelor Publice (DGRFP) Iasi a demarat o licitatie pentru achizitionarea unui numar de 30 cabine de control vamal pentru punctele Sculeni, Albita, Siret si Radauti-Prut.

Licitatia are o prevedere bugetara de 252.100 lei, fara TVA. Pentru Vama Sculeni, sunt cuprinse in caietul de sarcini 8 cabine. La procedura s-a prezentat o singura societate, Delta Con SRL, din Dorohoi, condusa de afaceristul Petru Abatacesei. Acesta a fost implicat la mijlocul anului intr-un scandal imens in zona Copou.

Impreuna cu Ioan Amarie, fiul unui fost procuror de la Parchetul General Anticoruptie, actualmente cu denumirea de Directia Nationala Anticoruptie (DNA), a demarat un proiect ce viza construirea unui bloc de locuinte cu un regim de inaltime de D+P+4E pe bulevardul Carol I nr.40-42. Constructia a fost demarata deja, terenul studiat fiind de 430 metri patrati, pe amplasamentul unui fost parc de joaca. In zadar au incercat locuitorii din zona sa opreasca constructia.

Conform ultimelor date financiare, societatea Delta Con SRL, patronata de Petru Abatacesei, a inregistrat in 2017 o cifra de afaceri de 4 milioane de lei, un profit de 46.017 lei, cu un numar de 30 de angajati, obiectul de activitate fiind constructia de cladiri rezidentiale si nerezidentiale. In 2016, cifra de afaceri era dubla.

Citeste si: Puhoi de proiecte imobiliare in Iasi de milioane de euro! Patronul mai multor restaurante din Copou face cartier de blocuri. S-a lipit si seful de la Finante

In anii trecuti, Abatacesei si Amarie au constuit un bloc cu cinci etaje in cartierul Nicolina. Revenind la procedura Finantelor, Abatacesei trebuie sa asigure si montarea cabinelor. Asta, in cazul in care oferta financiara va fi validata.

"Furnizorul are obligatia de a asigura montajul si transportul la locatiile indicate de achizitor, de a ambala produsele pentru ca acestea sa faca fata la manipularea dura din timpul transportului, tranzitului si expunerii la temperaturi extreme sau depozitarii în aer liber, în asa fel încât sa ajunga în stare buna la destinatia finala. În cazul ambalarii greutatilor si volumelor în cutii, furnizorul va lua în considerare, unde este cazul, distanta mare pâna la destinatia finala a produselor si absenta facilitatilor de manipulare grea în toate punctele de tranzit", se arata in caietul de sarcini.

Adauga un comentariu