International

Un alt cutremur a avut în Indonezia, la scurt timp după seismul în care au murit 300 de oameni

Publicat: 08 dec. 2022
Un alt cutremur a avut în Indonezia la scurt timp după seismul în care au murit 300 de oameni
Un alt cutremur a avut în Indonezia, la scurt timp după seismul în care au murit 300 de oameni

Joi, 8 decembrie 2022, în Indonezia a avut loc un cutremur cu magnitudinea de 5,8, la mai puţin de o lună de la un cutremur care a avut loc în aceeaşi regiune, Java de Est. Din cauza seismului, oamenii au fost nevoiți să își părăsească locuințele, ceea ce a generat mai multe cazuri de infecții respiratorii.

Potrivit Institutului de Geofizica al Statelor Unite (USGS), seismul s-a resimţit la o distanţă de aproximativ 15 kilometri de oraşul Cianjur, care a fost epicentrul cutrmeurului care a provocat pagube semnificative luna trecută.

Un alt cutremur a avut în Indonezia, la scurt timp după seismul în care au murit 300 de oameni

Riscurile au fost limitate în contextul în care cutremurul s-a petrecut la o adâncime mai mare de 123 de kilometri. Totodată, potrivit agenţiei pentru gestionarea dezastrelor, nu au fost raportate pagube materiale. Însă, şcolile din Sukabumi au fost evacuate temporar.

„Epicentrul cutremurului a fost la Sukabumi, aşa că s-a simţit uşor la Cianjur. Nu există rapoarte privind pagube la locuinţe sau victime”, a declarat Wawan Setawan, un responsabil din cadrul agenţiei din Cianjur.

Luni, 21 noiembrie 2022, cel puţin 334 de persoane au murit, iar altele câteva mii au fost rănite în urma cutremurului în provincia Java de Vest din Indonezia. Seismul a avut magnitudinea de 5,6, însă s-a produs la o adâncime de numai 10 kilometri, potrivit măsurătorilor Institutului American de Monitorizare Geologică.
Mai multe cazuri de infecţii respiratorii, după cutremurul din noiembrie

Mii de cazuri de infecții respiratorii, după cutremurul din 21 noiembrie

În urma cutremurului din 21 noiembrie 2022, mii de persoane au fost nevoite să îşi părăsească locuinţele. În acest sens, Organizaţia Save the Children (Salvaţi Copiii) a avertizat că persoanele evacuate sunt expuse riscului de epidemii şi infecţii din cauza condiţiilor precare de trăi.

Până la momentul actual, au fost raportate mii de cazuri de infecţii respiratorii. Cu o reacţie în acest sens a venit preşedintele indonezian Joko Widodo, care a distribuit ajutoare şi s-a întâlnit cu victimele.

De altfel, a fost cel mai mortal seism înregistrat în Indonezia după anul 2018, atunci când regiunea Palu (Insula Sulawesi) a fost lovită de cu cutremur cu magnitudinea 7,5, urmat de un tsunami care a ucis peste 4.000 de persoane.

În mod regulat, Indonezia este afectată de cutremure sau erupţii vulcanice din cauza poziţiei sale pe „Cercul de foc” al Pacificului, regiune cu mai multe plăci tectonice. Insula Java a fost afectată în 2006 de un seism cu magnitudinea 6,3 care s-a produs în apropierea oraşului .

Anul trecut, un cutremur cu magnitudinea 8,7 a lovit coasta Sumatra, a ucis peste 900 de persoane. Cel mai grav seism s-a produs în 2004, cu magnitudinea 9,1, care s-a produs în largul coastelor insulei Sumatra.

În altă ordine de idei, trei state care deţin cele mai mari păduri tropicale din lume, Brazilia, Congo şi Indonezia, au semnat un parteneriat pentru salvarea junglei, care este afectată de defrişările masive. Alianţa a subliniat că țările ar trebui plătite pentru reducerea defrișărilor și menținerea pădurilor ca rezervoare de carbon. Declaraţia comună a fost semnată în contextul discutiilr din Indonezia, înaintea reuniunii G20.

Așadar, reiterăm faptul că astăzi, 8 decembrie 2022, in Indonezia a avut loc un alt cutremur, la scurt timp după seismul care a provocat decesul a peste 300 de oameni.
Adauga un comentariu