Local

Un ambulanțier care a salvat mii de vieți, umilit de doi adolescenți teribiliști din Iași! Tinerii l-au scuipat pentru că bărbatul nu a putut să le facă testul pentru COVID-19

Publicat: 23 nov. 2020
Un ambulanțier din Iași a fost scuipat de doi tineri care se plimbau în toiul nopții pe stradă pentru că nu a putut să le facă testul COVID-19
Daniel Luchian, ambulanțier la Serviciul Județean de Ambulanță Iași

Un ambulanțier din Iași a fost scuipat de doi tineri care se plimbau în toiul nopții pe stradă. Văzându-l îmbrăcat în combinezon, tinerii au vrut să fie testați. Au spus că au simptome de COVID-19 și că ar vrea ca ambulanțierul să le facă testul PCR. Bărbatul le-a explicat că nu se poate, iar de acolo a început întreaga mascaradă

Daniel Luchian este ambulanțier la Serviciul Județean de Ambulanță Iași de 24 de ani. Deși meseria l-a „călit” și a trecut prin situații pe care nici nu și le-a putut imagina, vineri seara a trăit, poate, unul dintre cele mai stupefiante momente din viața lui. Aflat la datorie, în cartierul Tătărași, Daniel s-a întâlnit cu doi adolescenți teribiliști. Deși era în toiul nopții, cei doi tineri, de aproximativ 15 ani, l-au provocat la o discuție despre COVID-19. Unul dintre adolescenți, nemulțumit de răspunsurile oferite de Daniel, l-a scuipat, îndreptându-se amenințător spre ambulanțier. Daniel a rămas stupefiat de motivul care l-a determinat pe adolescent să îl scuipe.

Ajuns la o pacientă infectată cu COVID-19 care era supraponderală, Daniel a chemat Pompierii

Vineri spre sâmbătă noaptea, Daniel Luchian împreună cu o asistentă de la Serviciul Județean de Ambulanță Iași s-au deplasat la domiciliul a doi bătrâni domiciliați în cartierul Tătărași. Bătrânii fuseseră confirmați pozitiv la infecția cu COVID-19 și se aflau la domiciliu. Au sunat la 112 după ce femeia a căzut fără motiv din picioare.

„Am primit un apel la 112 de la o familie de bătrâni din Tătărași, confirmați pozitiv la infecția cu coronavirus. Când am ajuns la domiciliul acestora, am constatat faptul că femeia avea saturația 90 și avea nevoie de suport de oxigen. Totodată, colega mea i-a pus o perfuzie. Pentru că starea ei de sănătate era înrăutățită, trebuia transportată la spital. Fiind supraponderală, nu o puteam căra singur, motiv pentru care am chemat ajutoare. Am sunat la Pompieri pentru a veni să mă ajute să o transport pe bătrânică. Am coborât în fața scării pentru a-mi aștepta colegii. La scurt timp, au apărut doi tineri care se îndreptau spre piață”, povestește Daniel.

„Lasă că-ți dau și ție Covid, dacă am Covid”, asta au spus tinerii ambulanțierului care a salvat mii de vieți în 24 de ani de carieră

Adolescenții plimbăreți, văzându-l îmbrăcat în combinezon pe Daniel, s-au gândit că este un moment oportun pentru a-l lua în derâdere. L-au convocat la o discuție despre COVID-19, timp în care îl luau în râs pe ambulanțier. S-au simțit agasați de faptul că ambulanțierul le-a explicat că nu le poate face testul PCR și le-a recomandat să meargă la medic.

„Stăteam în spatele ambulanței și-mi așteptam colegii, când doi adolescenți de aproximativ 15 ani s-au apropiat de mine. Văzându-mă îmbrăcat în cosmonaut, unul dintre ei a început o discuție de la o distanță de 5-6 metri întrebându-mă: „Dacă eu tușesc, mă doare capul, am febră și parcă mă dor mușchii, am COVID-19?”. I-am spus că nu știu, dar este posibil să fie infectat cu coronavirus și ar trebui să se adreseze unui medic. Atunci el mi-a spus să-i fac un test ca să afle. I-am explicat că nu pot ca eu să-i fac un test PCR. Atunci s-a ofensat, s-a îndreptat spre mine, spunându-mi: „Lasă că-ți dau și ție Covid, dacă am Covid. Și a scuipat spre mine „, mai spune Daniel.

Daniel: „Nu pot să-mi imaginez ce s-ar fi întâmplat dacă în locul meu era o femeie”

Ceea ce l-a marcat pe Daniel a fost faptul că cei doi tineri, scuipând spre el, au vrut ca în cazul în care ei au COVID-19, să-l infecteze și pe el. Omul era pur și simplu la datorie, încerca să salveze viața unei femei infectată cu coronavirus și iată cu ce tratament l-au răsplătit acești doi tineri.

„Efectiv am rămas șocat când am văzut cum au putut să se comporte. S-au făcut spre mine, agasați de faptul că nu i-am putut testa. Am noroc că eu la câte am văzut, nu mă pierd ușor cu firea. Nu pot să-mi imaginez ce s-ar fi întâmplat dacă în locul meu era o femeie. Iată la ce s-a ajuns și cam cum gândesc unii oameni toată pandemia de COVID-19. M-a marcat faptul că ei au vrut practic să se răzbune pe mine. Dacă nu eram echipat, iar ei scuipau spre mine și aveau COVID-19, practic, mă puteam și eu infecta. Puțini înțeleg că unii oameni pot muri de la infecția cu coronavirus. Puteau să mă înjure, să facă ce vor, dar replica: „Dacă am COVID-19, ia și tu”, m-a marcat efectiv. De-a lungul carierei mele am fost amenințat, am văzut oameni morți, oameni striviți de tren și mașini, dar așa ceva nu mi s-a întâmplat niciodată”, încheie Daniel.

Situații similare. Un pacient suspect de COVID-19 a înjurat-o pe șefa de gardă de la UPU pentru că nu i-a dat de mâncare

Pe perioada pandemiei de COVID-19, angajații din sistemul sanitar, cei care au fost numiți în luna martie „îngerii în halate albe”, au trecut prin situații greu de imaginat. Populația pare să nu empatizeze foarte bine cu efortul medicilor din spitale de a stopa răspândirea infecției cu COVID-19. În urmă cu câteva săptămâni, un bărbat ajuns în UPU „Sf. Spiridon” din Iași a înjurat șefa de gardă că nu i-a dat de mâncare. Bărbatul fusese adus la UPU cu ambulanța pentru că avea simptome specifice infecției cu coronavirus. Acesta a făcut testul PCR în UPU și era în așteptarea rezultatului. Deși medicii i-au spus că poate aștepta rezultatul chiar și la domiciliu, a preferat să rămână în spital.

„Un pacient care aștepta rezultatul testului PCR în UPU a înjurat șefa de gardă pe motiv că nu-i dă de mâncare. Acesta a devenit agresiv verbal după câteva ore de la recoltarea probelor. Bărbatul a spus medicului că el plătește asigurare medicală și că i se cuvine sa primească hrană. Pacienții care vin în UPU nu primesc de mâncare. Mai aducem la prânz pachețele cu hrană, dar acestea nu sunt decontate de CAS”, spune prof. dr. Diana Cimpoeșu, șefa UPU-SMURD Iași.

Comentarii
 • Un asa component deviant nu pot sa il aibă decât niste ratați, niste tâmpiți! Astea sunt ,,valorile democrației și ale libertăților,, ! Doar ratați, idioți, tâmpiți, frustrați, derbedei! Iar dacă ne uităm cu atenție care este rolul acestor derbedei în societate, este zero! Sunt doar nulități!

 • Tinerii nu sunt vinovați! Sistemul mafiot generat de noi toți prin indiferență și neimplicare a dus la asemenea comportamente. Știți că avem la Bucuresti un nstitut pentru problemele tineretului ce toacă milioane de euro anual pe… NIMIC?

 • Pă-i cine se lăudă de vre-o 6 ani că educă romănica prin meditați pas cu pas dacă nu purtătorul de minciuni al pdl-pnl-ului actualul otto de cococeni—–ba a mai lansat și cărți prin china —–

 • E vorba, pana la urma, de comportamentul acelor tineri. Dupa majoritatea comentariilor se pare ca sunteti la fel inapoiati ca si acei tineri. Limbajul unora demonstreaza din plin acest lucru.

 • Bai Lache de Gară noi nu suntem inapoiati suntem realiști tu dacă esti un fraer de ala de halești vrajeală media cu eroi și eroine nu ai decat noi vorbim de Realitate un fraer ca asta mă aruncat în Ambulanța ca pe un sac de cartofi fără oxigen fără să se uite la mine macar ,așa că fii cuminte și vezi de opiniile tale nu jigni oamenii burețarule care esti

 • Nu a intarziat sa apara un destept. Probabil ai vorbit la fel cum scrii si de asta te-au aruncat ca pe un sac de cartofi. Nu mai fa spumite la gura si poate intelegi la ce ma refeream. Hai te pup, saculetz!

 • Moșu ambulanțieru, ce față de carmolist ai!!! Si…ce-ți mai place sa pozezi in victimă a doi copii!!! Aveai sectia de poliție la doi pași !!! Dar ce ți-ai spus,oleacă de reclamă nu strică, tot sânteti la modă acum ! Si ai chemat ..bâzâiul,nu!??? P/s …asta nu înseamnă ca sant de acord cu atitudinea celor doi.

 • În orașul ăsta nu mai există poliţie decât pe bulevardul Ştefan cel Mare !!!! Noaptea prin cartiere nici măcar o mașină de poliție,nu mai zic să-i vedem printre blocuri cum o făceau cu mult timp în urmă. De….acum au salarii mari şi nu-şi mai permit sa se dea jos din mașini,domnii poliţisti. Acum Işi fac treaba doar în prezenta camerelor de filmat !!!

 • Oare minorii acestia ,ce fel parinti au ?
  De ce ii lasa dupa ora 22 pe strazi?
  La ora aceea ar fi trebuit sa fie acasa,studiind ,citind ,pregatind lectii pt a doua zi sau chiar sa doarma.
  Ne mai miram ca testele Pisa indica dezastrul din Romania.

 • Daniel dar cand ai fost prins in peco ca furai motorina(stii tu cu canistra la portiera) dece nu ai sunat la 112.atunci trebuia macar sa suni la BZI.

Adauga un comentariu