National

Un an de la cazul Caracal plin cu promisiuni în zadar făcute de ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu

Publicat: 10 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Un an de la cazul Caracal plin cu promisiuni în zadar făcute de ministrul Justiţiei Cătălin Predoiu
Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu

A trecut un an de la cazul Caracal, un an care a fost plin de promisiuni făcute de ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu. Un an în care, două familii au fost lăsate fără cele mai de preţ comori, copiii lor. Un an în care nu există date certe legate de ce s-a întâmplat la Caracal.

Ministrul face promisiuni în zadar, in contextul în care în România au început tot mai multe cazuri de razboieli în stradă a clanurilor interlope.

Un an de la cazul Caracal plin cu promisiuni în zadar făcute de ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu a explicat, joi 9 iulie 2020, că România va ajunge o ţară în care nu vor mai exista grupări de interlopi şi fără trafic de persoane. Acest lucru ar putea veni ca urmare a unei colaborări internaţionale şi interne, a unei colaborări intre instituţiile care au atribuţii în acest domeniu. Cătălin Predoiu susţine faptul că se lucrează, de câteva luni, la lichidarea completă a fenomenului de trafic de persoane vie, dar şi a altor fenomene asociate cu clanurile de interlopi din România.

„S-a terminat. Ceea ce a început de câteva luni de zile va continua până la stârpirea completă a acestui fenomen. Ştiu că pare iluzoriu, dar, da, eu cred că la un moment dat România va fi o ţară liberă de interlopi, o ţară liberă de trafic de persoane, o ţară liberă de trafic de minori, de abuzuri sexuale şi de toate aceste grozăvii. (…) Am lucrat în ultimele luni şi voi lucra în continuare, împreună colegii de la Ministerul Public, de la Ministerul de Interne, colegi din străinătate – avem alături de noi Ambasada SUA, care aduce expertiză în acest domeniu, avem colegii din Uniunea Europeană. Toată lumea vrea să ajute România să scape de acest flagel şi să se ajute pe ei, pentru că e vorba de un flagel global, de un flagel care face victime peste tot”, a precizat Cătălin Predoiu în cadrul unei emisiuni la Realitatea Plus, potrivit Agerpres.

Nu mai trebuie toleraţi indivizii care au comportament deviant şi care nu respecta societatea în care convieţuiesc

Conform declaraţiilor făcute de ministru, este inacceptabil ca după atâţia ani de la aderarea României la Uniunea Europeană, indivizii care nu respecta nicio regulă de convieţuire în societate să mai fie toleraţi. Ministrul Cătălin Predoiu a afirmat, plastic, faptul că se va intra cu buldozerul până se va râde solul.

„Deja sunt lucruri în mişcare. (…) Se va intra cu buldozerul, cu lama, până la râsul solului. În câţiva ani în România nu trebuie să mai vorbim de copii care sunt abuzaţi, de femei care sunt abuzate, de sclavi, Avem tot aparatul. Trebuie însă, ceea ce nu s-a făcut până mai acum vreun an de zile, în loc să oprim şi să punem acest aparat în debara, în garaj, trebuie să-i dăm drumul să funcţioneze”, a spus ministrul Justiţiei.

Promisiuni, promisiuni, promisiuni, şi doar atât

La un an de la cazul Caracal, cazul care a şocat întreaga Europă, ministrul Justiţiei face o serie de declaraţii care nu sunt acoperite de niciun fundament. Se poate observa faptul că nici până acum justiţia din România nu a ajuns la vreun verdict oficial despre ce s-a întâmplat la Caracal. Un an de zile în care două familii încă îşi cauta răspunsurile, un an de zile în care nu se cunoaşte cu exactitate dacă exista, la Caracal, o întreagă filiela de trafic de persoane. Nimic din ce spune ministrul Justiţiei nu are acoperire.

Interesant este faptul că, deşi ministrul susţine cu surleţe şi trâmbiţe că se intra cu buldozerul, în ultima perioadă, în România, se poate vedea, culmea, o activitate crescută cazurilor în care clanurile de ţigani se războiesc. Nimeni nu poate suplini pierderea unui copil şi nimeni nu ar trebui să ofere declaraţii care sunt lipsite de context. Într-o societate în care oamenii simpli au luat amenzi în perioada de pandemie pentru simple greşeli, într-o societate în care oamenii cu influenţa sfidează legea şi bunul simţ, într-o societate în care interlopii se războiesc în mijlocul oraşului, ministrul Justiţiei ar trebui să înceapă să fie umil şi să nu iasă să anunţe lucruri pe care le va face, ci dimpotrivă, ar trebui să iasă să anunţe lucruri pe care le-a făcut!

Vom reveni!

Adauga un comentariu