International

Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare în apropiere de Crimeea ocupată – VIDEO

Publicat: 28 mart. 2024
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare în apropiere de Crimeea ocupată - VIDEO
Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare în apropiere de Crimeea ocupată

Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare în apropiere de Crimeea ocupată, a afirmat pe 28 martie șeful instalat de Rusia la Sevastopol, Mihail Razvozhayev, potrivit publicației Kiev Independent.

Razvozhayev a susținut că pilotul s-a ejectat la timp și a fost preluat de salvatorii de la Serviciul de salvare din Sevastopol la aproximativ 200 de metri de țărm.

„Un avion militar s-a prăbuşit în mare (…) Pilotul s-a catapultat. El a fost recuperat de salvatorii din Sevastopol la o distanţă de 200 de metri de mal. Viaţa lui nu este în pericol”, a scris Razvojaev pe Telegram.

Anterior, canalele ruseşti de Telegram au informat că un avion de luptă rusesc Su-35 s-a prăbuşit în apropiere de Sevastopol. Pentru moment nu se ştie ce anume a provocat incidentul.

Avionul ar fi fost doborât de apărarea antieriană rusească

Potrivit afirmațiilor împărtășite pe canalul Telegram al Crimeei Wind, avionul a fost doborât din greșeală de către forțele rusești. Canalul a susținut că avionul a fost doborât deasupra Sevastopolului după ce a decolat de pe aerodromul militar Belbek.

Deși modelul exact al avionului nu este clar, imaginile partajate pe canalele Telegram arată ceea ce pare a fi un avion de luptă. Unele canale au identificat avionul ca fiind un Su-35 sau un Su-27.

Oficialii ucraineni nu au comentat afirmațiile, care nu pot fi verificate în mod independent.

Forțele aeriene ale Rusiei au suferit pierderi deosebit de grele la sfârșitul lunii februarie și în martie, pierzând peste o duzină de avioane de luptă, inclusiv bombardiere de luptă Su-34, avioane de luptă Su-35 și un avion militar de spionaj rar A-50.

Comentarii
Adauga un comentariu