Local

Un avocat din Baroul Iași, la un pas de moarte după un accident rutier! Bărbatul era în mașină cu o clientă și mergea la un proces! Victimele, o mamă și fiul ei minor, au ajuns la spital! (Exclusiv)

Publicat: 01 mai 2021
O mașină implicată într-un accident rutier și avocatul ieșean Anatole Cenușă
Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iași l-au trimis în judecată pe avocatul Anatole Cenușă, pentru vătămare corporală din culpă

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel au trimis în judecată un cunoscut avocat din Iași. Anatole Cenușă este acuzat de vătămare corporală din culpă, după un accident rutier în care a fost la un pas de moarte. Avocatul ieșean se afla în mașină cu o clientă și cei doi mergeau la un proces. În urma impactului, o mamă și băiatul ei în vârstă de 13 ani au ajuns la spital

Un cunoscut avocat din Iași a fost la un pas de moarte în urma unui accident rutier! Acesta era în mașină cu o clientă și mergea la un proces! După impact, el a ajuns să fie acuzat acum de anchetatori!
Astfel, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iași l-au trimis recent în judecată pe avocatul Anatole Cenușă, pentru vătămare corporală din culpă. Acum, urmează ca instanța să stabilească un prim termen al procesului penal. Ulterior, magistrații vor asculta ce au de spus toate părțile implicate, pentru a putea lua o decizie în acest caz.

Avocatul ieșean Anatole Cenușă, acuzat în urma unui accident rutier în „Curba Morții”

Anchetatorii ieșeni au susținut că avocatul Anatole Cenușă a fost implicat într-un accident rutier la începutul anului 2019.

„Pe data de 9 ianuarie 2019, inculpatul a pornit din Iași și se deplasa spre localitatea Darabani, unde trebuia să ajungă la un proces. În mașină se afla și clienta dumnealui. După ieșirea din localitatea Bălțați, spre Târgu Frumos, la o curbă spre dreapta, din cauza vitezei și a carosabilului acoperit cu un strat de zăpadă, a pierdut controlul volanului, a intrat în derapaj, autoturismul s-a rotit de mai multe ori, a intrat pe contrasens, lovind un autovehicul (înmatriculat în Botoșani) care circula dinspre Târgu Frumos, către Iași. În urma accidentului rutier a rezultat vătămarea corporală a două persoane din vehiculul înmatriculat în Botoșani”, au declarat ieri reprezentanții Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iași.

Impactul a avut loc în apropierea zonei denumită popular „Curba Morții”, acolo având loc, de-a lungul ultimilor ani, mai multe accidente rutiere grave.

Victimele au fost transportate la spital cu leziuni grave

Oamenii legii au mai afirmat că, în urma impactului, la fața locului s-au deplasat echipaje medicale și de Poliție. Victimele, o femeie (Cristina P.) și fiul ei în vârstă de 13 ani (Alexandru D.), au fost transportate de echipaje ale Serviciului de Ambulanță Județean Iași la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sfântul Spiridon”, respectiv la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria”.

„Doctorii au constatat că băiatul a avut nevoie de 110-120 zile de îngrijiri medicale, în vreme ce mama acestuia a avut nevoie de 6-8 zile de îngrijiri medicale”, au încheiat procurorii ieșeni.

De remarcat este faptul că mașina condusă de avocatul ieșean Anatole Cenușă s-a rotit, aceasta s-a lovit cu partea din spate de vehiculul înmatriculat în Botoșani. Datorită acestui lucru, atât avocatul, cât și clienta lui au scăpat fără leziuni foarte grave din accidentul rutier. Reporterii cotidianului „BZI” au încercat ieri, în repetate rânduri, să îl contacteze telefonic pe avocatul ieșean Anatole Cenușă, pentru ca acesta să-și expună un punct de vedere cu privire la dosar, dar fără succes.

Adauga un comentariu