Local

Un avocat ieșean, nemulțumit de condamnarea primită! Membrul Baroului a contestat pedeapsa primită!

Publicat: 04 mai 2020

Un avocat ieșean a contestat decizia prin care a fost pedepsit de judecători. Din cauză că nu a plătit taxele la Baroul Iași, Constantin Băcăuanu a fost suspendat din profesie. El a îmbrăcat roba și a intrat în sala de judecată, într-un dosar civil

Un avocat ieșean a contestat sentința emisă recent pe numele său. Amintim că acesta a cerut încheierea unor acorduri de recunoaștere a vinovăției. Avocatul ieșean a fost de acord să relateze cu lux de amănunte tot ce a făcut în schimbul încheierii acestor acorduri. Înțelegerea a fost ca avocatul să recunoască totul și să primească o amendă penală în cuantum de 1.200 de lei.
Cel de-al doilea acord de recunoaștere a vinovăției încheiat de Constantin Băcăuanu și procurori a fost trimis recent la instanță.

„Chiar dacă a fost suspendat din funcție din septembrie 2016, Băcăuanu Constantin s-a prezentat în fața instanței de judecată, pentru a pleda într-o cauză civilă. Băcăuanu Constantin și-a recunoscut fapta și a solicitat încheierea unui acord de recunoaștere a vinovăției. Această solicitare a fost acceptată”, a precizat procurorul Adina Bocai, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iași.

Pedepsit pentru că a îmbrăcat roba de avocat

Anchetatorii spun că faptele au fost comise de către avocat în aceeași perioadă cu cele din primul dosar. De asemenea, pedeapsa stabilită în cadrul acestui ultim acord va fi identică cu cea din primul dosar.
Acesta este singurul caz de acest gen ajuns pe masa instanțelor de judecată din ultimii ani. Situația este inedită deoarece acuzatul din acest dosar a fost condamnat pentru exercitarea fără drept a profesiei, deși el este avocat. Statutul avocatului prevede posibilitatea suspendării în eventualitatea în care nu sunt achitate taxele timp de trei luni.

Deoarece nu și-a mai plătit taxele la Baroul Iași, acesta a fost trecut pe lista suspendaților. Chiar dacă era trecut pe lista respectivă, care le interzice avocaților să mai poarte roba și să intre în sala de judecată pentru a-și reprezenta clienții, Constantin Băcăuanu a mers într-un dosar civil. Acest fapt a fost sesizat la Parchet, iar procurorii au deschis două dosare penale pentru această infracțiune și l-au chemat la audieri pe Constantin Băcăuanu.

Adauga un comentariu