Eveniment-Social

Un barbat a baut acid sulfuric dupa ce s-a certat cu sotia

Publicat: 22 aug. 2016
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Un barbat a baut acid sulfuric dupa ce s-a certat cu sotia
1

Un barbat din judetul Iasi a fost transportat de urgenta la Spitalul Sf. Spiridon, dupa ce a incercat sa se sinucida. Pacientul, in varsta de 49 ani, din municipiul Pascani, acuza dureri puternice de burta si greata. Acesta a recurs la acest gest extrem, dupa ce s-a certat cu sotia. Barbatul a baut acid sulfuric, fiind internat cu suspiciune de perforatie a unui organ din cavitatea abdominala.

„Pacientul a fost diagnosticat cu intoxicatie voluntara acuta cu acid sulfuric. Acesta a spus ca a ingerat 100 mililitri de acid sulfuric. Initial, s-a crezut ca este vorba de o perforatie, dar investigatiile de specialitate au infirmat aceasta suspiciune. Pacientul este internat la Sectia de toxicologie. Prognostocul este favorabil si speram sa nu intervina vreo complicatie”, a declarat dr. Gabriel Perianu, de la UPU. Simptomele intoxicatiei cu acizi apar imediat dupa ingestie, prin dureri puternice la nivelul tractului gastro-intestinal, urmate de complicatii severe.

De multe ori, viata pacientului nu mai poate fi salvata. Daca se intervine rapid si pacientul este salvat, complicatiile ulterioare sunt destul de grave. Tot la sfarsitul saptamanii trecute, un alt tanar din Iasi a avut nevoie de ingrijiri medicale de urgenta, dupa ce a incercat sa se sinucida. De aceasta data, pacientul de 33 ani a inghitit zeci de tablete din medicatia pe care o lua zilnic pentru tratarea unei afectiuni psihice. Tanarul se afla in evidentele Institutului de psihiatrie Socola din Iasi. Nu se stie daca tanarul respecta tratamentul prescris de medicul psihiatru.

Adauga un comentariu