Local

Un bărbat a încercat să intre în România cu o caserolă cu mâncare în care avea ascuns un buletin fals

Publicat: 10 nov. 2020
o caserolă cu mâncare și un buletin fals
Un buletin fals a fost găsit într-o caserolă cu mâncare în Vama Sculeni

Poliţiştii de frontieră iesei au depistat la Punctul de Trecere a Frontierii Sculeni un bărbat care a încercat să intre în România cu o caserolă cu mâncare în care avea ascuns un buletin fals. Momente comice la Vama Sculeni unde un cetăţean moldovean a încercat să îi păcălească pe oamenii legii.

Bărbatul în vârstă de 30 de ani avea, în caserolă cu mâncare, un buletin asupra căruia există suspiciunea că ar fi fals. Poliţiştii au avut suspiciuni cu privire la faptul că tânărul ar fi deţinut documente false şi au efectuat un control amănunţit.

Bărbatul ascunsese în caserola cu mâncare un buletin fals

Oamenii legii de la Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni aveau suspiciunea faptului că un cetăţean moldovean în vârstă de 30 de ani ar încerca să intre în ţara cu documente false. În urma suspiciunilor, poliţiştii au trecut la un control mai amănunţit. Nu mica le-a fost mirarea când aceştia au descoperit, în caserola în care avea mâncare, un buletin. Poliţiştii au preluat buletinul şi l-au verificat. În cele din urmă s-a dovedit că documentul care avea însemnele statului român era fals.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni efectuează cercetări în privinţa unui bărbat asupra căruia a fost descoperită o carte de identitate românească falsă cu însemnele autorităților române.

În data de 09 noiembrie a.c., în jurul orei 18.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni – I.T.P.F. Iași s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control, pe sensul de intrare în România, ca pasager într-un autoturism, un cetăţean moldovean, în vârstă de 30 de ani.
Deoarece colegii noștri au avut suspiciuni cu privire la faptul că tânărul ar deţine documente false, a fost efectuat un control amănunţit, ocazie cu care a fost descoperită în bagajele personale, într-un recipient pentru mâncare, o carte de identitate cu însemnele autorităţilor române. Astfel, în urma verificărilor specifice efectuate, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că documentul în cauză nu îndeplineşte condițiile de formă și fond ale unuia autentic, acesta fiind fals. se arată în comunicatul transmis presei de către Polițiștii de Frontieră

100 de euro pentru un buletin fals

Pus în faţa faptului împlinit, cetăţeanul din Rep. Moldova le-a mărturisit poliţiştilor că documentul este fals şi a fost achiziţionat contra unei sume de bani. Concret, acesta a plătit suma de 100 de euro pentru buletinul fals. Totuşi, tânărul a menţionat că nu cunoaşte identitatea persoanei care a întocmit documentul. În cauză, oamenii legii au întocmit un dosar penal şi continuă cercetările pentru infracţiunea de fals material în înscrisuri oficiale:

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a procurat cartea de identitate descoperită la controlul de frontieră în timp ce se afla la muncă în R. Moldova, plătind suma de 100 de euro unei persoane ale cărei date de identitate nu le cunoaşte. Acesta a mai spus faptul că urma să o folosească pe teritoriul statelor membre U.E. în vederea găsirii unui loc de muncă mai bine plătit.  Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, în cauză, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale. au conchis oamenii legii.

Adauga un comentariu