Actualitate

Un bărbat a intrat în stop cardio-respirator de frica COVID-19. Rudele acestuia fac mărturii cumplite

Publicat: 27 nov. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Un bărbat a intrat în stop cardio-respirator de frica COVID-19. Rudele acestuia fac mărturii cumplite
Nicolae Zăuleţ - fost poliţist în Râmnicu Vâlcea - mort din cauza COVID

Încă o dramă apărută în spitalele din România pe teama de COVID-19. Vorbim despre un bărbat care a făcut stop cardio-respirator, iar rudele acestuia au explicat faptul că bărbatul striga pe holurile spitalului ca personalul medical doreşte să-l omoare.

În spitalele din Vâlcea sunt tot mai multe persoane care susţin faptul ca pacienţii sunt trataţi în mod deficitar. Totuşi, medicii afirmă faptul că ei își fac datoria și că acuzaţiile sunt nefondate.

O femeie a unui fost poliţist a făcut mărturii cumplite

După ce acum câteva zile soţia unui paramedic SMURD spunea faptul că a făcut o plângere de malpraxis din cauza tratamentului deficitar de care a beneficiat soţul ei, acum este cazul unei femei care a fost căsătorită cu un fost poliţist. Moartea fostului poliţist a fost înregistrată ca fiind o moarte cauzată de infectarea cu COVID-19.

Vorbim de fostul poliţist Nicolae Zăuleț care lucra la Poliția Municipală Râmnicu Vâlcea. Acesta avea 58 de ani și ieșise la pensie la vârsta de 48 de ani după ce suferise un accident vascular. Totuşi, rudele femeii au explicat jurnaliştilor de la adevărul.ro faptul că boala era ţinută sub control cu un tratament specific.

Pe data de 14 noiembrie fostul poliţist a fost internat de urgenţă la Terapie Intensivă iar ulterior a ajuns la spitalul de Boli Infecţioase tot în aceeaşi secţie. Poliţistul avea să nu mai vadă lumina zilei pentru că a decedat pe data de 22 noiembrie 2020. În schimb, soţia acestuia, Anișoara Zăuleț a menţionat la o televiziune locală faptul că medicii l-au dus într-un salon unde l-au uitat. Soția a mai explicat faptul că mărturiile îi aparţin soţului care a intrat în panică de ceea ce a văzut pe secţia respectivă:

„L-au dus la Spitalul nr. 2 (parte a Spitalului Judeţean Vâlcea – n.r.) , l-au băgat într-un salon şi acolo l-au uitat. Am vorbit şi spunea că nu se duce nimeni la el. Că nu se poate descurca nici să-şi pună o cană cu apă. Am sunat la cabinet, l-au dus înapoi la Spitalul nr. 1. L-au băgat pe oxigen, l-au pus pe tratament… Pe sistem nervos, a făcut diabet zaharat galopant. Avusese un accident vascular, dar nu reprezenta o problemă, pentru că era pe tratament, era liniştit. S-a agitat foarte mult, a intrat în panică de ceea ce a văzut acolo”, susţine soţia.

Cauza principală pentru care a făcut stop cardio-respirator: Frica

În continuarea mărturisirilor, femeia fostului poliţist susţine faptul că bărbatul ei a făcut stop cardio-respirator din cauza fricii. Femeia povesteşte faptul că soţul ei ar fi strigat disperat ca personalul medical îl ”omoară”. Mărturiile femeii sunt întărite de faptul că aceasta povesteşte în continuare că una dintre asistente i-a vorbit urât

„Când ne-a sunat de la spital, a strigat în gura mare: «Veniţi şi mă luaţi, că ăştia mă omoară aici»”. I s-a luat telefonul, iar personalul a refuzat să mai facă legătura între pacient şi familie: „Nu vreţi să ştiţi cum ne-au vorbit… o doamnă asistentă ne-a vorbit atât de urât,… nu ne lăsa să vorbim cu el la telefon. Nu ni-l dădeau, spuneau că nu poate vorbi. Măcar două cuvinţele, ca să ştie că suntem alături de el şi nu e singur. Nu a fost ultimul om! Şi chiar dacă ar fi fost, şi tot trebuia tratat omeneşte. Nu ştiu când a făcut pneumonie. Dumnealor (cadrele medico-sanitare – n.r.) sunt îmbrăcate în echipamente de protecţie, iar bolnavii dezbrăcaţi. Automat, cred că a răcit foarte mult acolo. Nu avea alte probleme. A fost tratat ca un animal. A murit pur şi simplu de frică. De frică a făcut stop cardio-respirator. Nu mai suporta zgomotul şi cred că nici cum se purtau cu el”, mai spune femeia convinsă că soţul ei nu a murit din cauza COVID – 19.
De când s-a produs tragedia, drama familiei continuă: „Nu pot să-mi mai găsesc liniştea. Nu pot să mai dorm, dorm doar cu sedative, două – trei ore pe noapte. Şi-au bătut joc de noi, de noi ca familie, ne-au lăsat nenorociţi”, a mai declarat Anişoara Zăuleţ.

 

Adauga un comentariu