National

Un bărbat analfabet din Suceava deţine permis de conducere! Procurorii DNA au intrat pe fir

Publicat: 29 ian. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Un bărbat analfabet din Suceava deţine permis de conducere Procurorii DNA au intrat pe fir
șofer analfabet dar cu permis a fost prin la Suceava

Întâmplare şocantă în judeţul Suceava unde un bărbat care nu ştie să citească şi nici să scrie, are permis de conducere. Vorbim, aşadar, despre un şofer analfabet care are permis de conducer 100% valabil şi care conduce fără nicio grijă pe drumurile patriei. Între timp, procurorii DNA au intrat pe fir şi au demarat o anchetă.

Şoferul este acuzat de DNA pentru dare de mită în celebrul dosar de corupţie de la Permise și Înmatriculări Auto de la Suceava. Acesta este suspect că şi-ar fi cumpărat permisul de conducere prin reţeaua condusă de Radu Obreja.

Şoferul este analfabet şi are doar 4 clase care nu au fost făcute la timp

Vorbim despre un bărbat care, conform surselor adevărul.ro are doar 4 clase şi este analfabet. Acesta nu a făcut clasele la timp şi a urmat, ulterior, un program intitulat ” a doua șansă”, program finanțat de o asociație. Bărbatul este domiciliat în localitatea Dolheasca şi satul Gulia. Procurorii DNA l-au acuzat pe bărbat pentru dare de mită și că ar fi cumpărat permisul cu pricina.

Mai ales că potrivit sursei citate se pare că acesta nu ştie să scrie şi citeşte pe silabe. Potrivit presei locale, bărbatul respinge acuzaţiile de dare de mită. Procurorii DNA au anunţat la sfârşitul anului trecut că au destructurat o reţea specializată în fraudarea examenelor pentru obţinerea permiselor de conducere.

Ancheta reţelei de cumpărare de permise a venit ca un şoc

Vorbim despre faptul că la sfârşitului anului 2020, ancheta asupra unei reţele prin care se cumpărau permise de conducere a venit ca un şoc. La acea dată procurorii spuneau că viitori şoferi plăteau sume consistente pentru a cumpăra permisul de conducere. Menţionăm faptul că judeţul Suceava este pe primul loc la numărul de accidente mortale provocate.

La acea dată, DNA preciza faptul că şeful de la permise putea să încaseze o sumă de, atenţie, 20.000 de euro doar într-o singură zi. Desigur, banii erau obţinuţi ilegal ca urmare a faptului că cei care doreau un permis de conducere cumpărau dreptul.

„În marea majoritate a situaţiilor, sumele de bani primite cu titlu de mită erau predate în cursul aceleiaşi zile unei persoane de încredere din anturajul acestuia (inculpat în cauză), responsabil cu “albirea banilor”. Concret, pentru a ascunde natura ilicită a sumelor de bani obţinute cu titlu de mită, persoana respectivă fie achiziţiona diverse imobile al căror proprietar era în fapt inculpatul Obreja Radu-Ionuţ fie transforma sumele de bani în valută convertibilă pe piaţa neagră a schimbului ilegal de valută”, se arată în comunicatul de presă transmis de DNA.

Adauga un comentariu