National

Un bărbat din Brăila a condus deși avea permisul suspendat. Polițiștii de frontieră l-au depistat

Publicat: 17 mart. 2021
Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Brăila efectuează cercetări cu privire la un bărbat depistat la volanul unui autoturism, deşi avea dreptul de a conduce autovehicule suspendat

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Brăila efectuează cercetări cu privire la un bărbat depistat la volanul unui autoturism, deşi avea dreptul de a conduce autovehicule suspendat.

În data de 16 martie a.c., în jurul orei 08.40, în timpul desfăşurării unei misiuni specifice, un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Brăila– I.T.P.F. Iaşi a oprit pentru control, în localitatea Gropeni, județul Brăila, un autoturism condus de brăileanul S.I. în vârstă de 36 de ani.

Cu ocazia efectuării controlului, poliţiştii de frontieră au efectuat verificări specifice, în urma cărora au constatat faptul că bărbatul are dreptul de a conduce suspendat, ca urmare a săvârşirii unei abateri la regimul circulaţiei rutiere.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată”, a transmis purtătorul de cuvânt al S.T.P.F. Galați, inspector de poliție Mădălina Carp.

Infracțiuni, depistate la punctele de trecere a frontierelor Botoșani

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca au descoperit, ascunse într-un microbuz, 25.000 ţigarete de contrabandă, în valoare totală de aproximativ 6.100 de lei, pe care un cetăţean moldovean a încercat să le introducă în țară, cu  scopul comercializării pe piața neagră.

În data de 10 martie a.c., în jurul orei 12.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară, B.V, cetăţean moldovean, în vârstă de 34 de ani, într-un microbuz înmatriculat în România, cursă regulată Chişinău-Suceava.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport, iar echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali a descoperit, ascunsă şi nedeclarată, sub scaunele pasagerilor şi în podeaua microbuzului, cantitatea de 25.000 de ţigarete (1.250 de pachete), cu timbru de acciză R. Moldova.

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura ridicării, în vederea continuării cercetărilor, a întregii cantități de bunuri descoperite, în valoare totală de aproximativ 6.100 de lei, iar bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 7.000  de lei.  Totodată, a fost aplicată măsura de nepermitere a intrării în România pentru o perioadă de cinci ani, a declarat purtătorul de cuvânt al S.T.P.F. Botoşani, comisar de poliţie Minodora Răcnea.





Adauga un comentariu