National

Un bărbat s-a aruncat de la etajul unui spital din Vaslui! Medicii au putut doar să constate decesul

Publicat: 02 iun. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Un bărbat s-a aruncat de la etajul unui spital din Vaslui Medicii au putut doar să constate decesul
Un bărbat s-a aruncat de la etajul 4 al Spitalului Județean Vaslui.

Momente reprobabile într-un spital din judeţul Vaslui unde un bărbat a murit după ce s-a aruncat de la etajul 4 al unității medicale. Medicii care au ajuns la fața locului au putut doar să constate decesul acestuia.

Bărbatul avea 69 de ani şi era internat la secția de Cardiologie a Spitalului Județean de Urgență Vaslui, iar acesta s-a aruncat de la etaj în noaptea de marţi spre miercuri.

Un bărbat a murit după ce s-a aruncat de la etajul unui spital din Vaslui

În noaptea de marţi spre miercuri, un bărbat a decedat după ce, fiind internat la Secţia de Cardiologie a Spitalului Judeţean de Urgență Vaslui, s-a aruncat de la etajul 4 al unităţii medicale. Acesta a decedat pe loc, medicii ajungând la faţa locului şi constantând decesul. La faţa locului s-au deplasat şi reprezentanţii Serviciului de Ambulanță Judeţean Vaslui (SAJ) Vaslui care au ajuns la aceeaşi concluzie.

În cauză, după constatarea deceseului, poliţiştii ajunşi la fața locului au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă. Oamenii legii vor să afle cum s-a putut întâmpla tragedia și, cel mai probabil, vor ajunge la o concluzie finală în cel mai scurt timp posibil:

„Un pacient de 69 de ani, internat la Cardiologie la SJU Vaslui, s-a aruncat de la etajul IV. Un medic din spital a sunat să anunţe decesul pacientului, în acest caz fiind sesizaţi reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie”, a declarat purtătorul de cuvânt al SAJ Vaslui, dr. Daniel Ungureanu.

Un eveniment asemănător s-a produs la un spital din Constanța

În urmă cu câteva luni, o tragedie asemănătoare s-a produs într-un spital din Constanța. De această dată vorbim despre un bărbat care nu a mai suportat gândul că are cancer şi este bolnav şi de COVID-19. Acesta s-a aruncat în gol de la etajul 5 al spitalului din Constantă. Bărbatul avea 79 de ani şi nu mai suporta gândul că suferă atât de cancer cât și de COVID-19.

De altfel, specialiştii trag un semnal de alarmă în legătură cu bolnavii de cancer care au fost neglijaţi în contextul pandemic din România. Aceştia spune că boala COVID-19 i-a afectat, nu numai medical ci şi psihic pe aceștia:

2020 a fost anul copleșit de pandemia COVID-19, care ne-a afectat și pe noi, cei cu boli cronice și oncologice. Am fost victime colaterale. Accesul la investiții și servicii medicale a scăzut, numărul deceselor s-a triplat, iar diagnosticarea pacienților cu cancer a scăzut cu 30-40 la sută. Aceste lucruri se vor reflecta la sfârșitul anului 2021 și începutul anului 2022, când sistemul va fi copleșit de multitudinea de cazuri oncologice nou-depistate și va atârna greutatea destul de greu în balanța financiară, și așa precară, a sistemului medical. (…) spunea Cezar Irimia, președintele Asociației Bolnavilor de Cancer din România

Adauga un comentariu