Stiri medicale

Bebelușul care s-a născut cu steriletul mamei sale în mâini

Publicat: 11 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Bebelușul care s-a născut cu steriletul mamei sale în mâini
Un bebeluș a fost fotografiat chiar la naștere tinând în mâini steriletul mamei

Un bebeluș a fost fotografiat chiar la naștere tinând în mâini steriletul mamei sale de 34 de ani. Femeia l-a ales ca metodă contraceptivă, dar pare să nu fi funcționat.

Femeia de 34 de ani are deja doi copii și a rămas însărcinată la doi ani după ce a început să folosească steriletul, scrie Corriere della Sera.

Bebelușul, născut în Vietnam, nu a venit pe lume strângând în mâini steriletul, cum a apărut pe mai multe rețele. Fotografia a fost făcută insa de medicul care a asistat la naștere, imediat după ce bebelușul a venit pe lume și postată pe pagina de Facebook a spitalului.

Poza a fost distribuită de 4.200 ori în câteva ore. Când s-a născut bebelușul, steriletul a ieșit din corpul mamei, spune medicul, iar nou-născutul l-a prins imediat în mânuțe. „M-am gândit că imaginea cu bebelușul ce strânge steriletul e sugestivă”, a spus medicul Phuong, potrivit Mediafax.

Un studiu recent al Universității Aarhus a arătat că femeile care iau pilule contraceptive au un nivel mai crescut de oxitocină, numită și hormonul iubirii.

Pastilele contraceptive afectează „hormonul iubirii”

„Oxitocină este hormonul găsit în mod normal în corp. Este secretat în timpul socializării și formării legăturilor emoționale, consolidând astfel comportamentul social”, a spus autorul studiului, profesorul Michael Winterdahl, de la Universitatea Aarhus.

Cercetătorii au analizat mostre de sânge de la 185 de femei tinere din SUA. Participanții au mai răspuns și la o varietate de întrebări privind starea lor mintală.

„Multe femei au folosit pastile contraceptive la un moment dat în viață. Studiul nostru prezintă, pentru prima oară, dovezi ale schimbărilor în nivelurile de oxitocină ca răspuns la aceste pastile. Astfel, rezultă un mecanism prin care unele femei suferă de schimbări ale dispoziției. Din moment ce oxitocina este importantă pentru atașarea de partener, nivelul elevat constant este important. Nu doar pentru femeie, dar și pentru relație în sine”, a declarat cercetătorul.

Adauga un comentariu