Actualitate

Un bebeluș de 5 luni a decedat de TBC. Părinților le-a fost frică să-l ducă la spital. Medicii trag un semnal de alarmă

Publicat: 09 apr. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Un bebeluș de 5 luni a decedat de TBC. Părinților le-a fost frică să-l ducă la spital. Medicii trag un semnal de alarmă

Ieri, 8 aprilie 2021, un înger a urcat la ceruri. Managerul Institutului „Marius Nasta” din București, dr. Beatrice Mahler, a confirmat faptul că un bebeluș, în vârstă de cinci luni, a decedat, joi, la unitatea medicală pe care o conduce, fiind diagnosticat cu tuberculoză. Cadrul medical a menționat faptul că micuțul ar fi putut fi salvat dacă părinții săi l-ar fi adus la spital mult mai devreme.

Dr. Beatrice Mahler trage un semnal de alarmă și îi roagă pe părinți să își aducă copiii la spital atunci când sunt bolnavi, fără a le frică că aceștia vor fi infectați cu noul coronavirus.

„Azi a fost o zi foarte tristă pentru că un copil de cinci luni, bolnav de tuberculoză, a murit în «Marius Nasta» şi este al doilea caz pe care-l avem anul acesta, al doilea copil bolnav de tuberculoză, moare în Institutul «Marius Nasta» şi nu suntem singurul spital care are copii internați cu tuberculoză.

Este o realitate tristă și dură pentru că copilul face tuberculoză infectat de adultul lângă care trăiește, iar adultul bolnav cu tuberculoză sau simptomatic, dacă nu ajunge la medic, dacă are o simptomatologie care nu îl trimite la medic, de frică poate – de frica infecției COVID, pentru că asta pare să fie cea mai mare frică cu care trăim în ultimul an – ajunge să-şi îmbolnăvească propriul copil şi să-l piardă”, a declarat Beatrice Mahler, joi seară, la un post de televiziune.

Bebelușul ar fi putut fi salvat dacă ajungea mai repede la spital

Medicul Beatrice Mahler, managerul Institutului Marius Nasta din București a ținut să sublinieze faptul că bebelușul ar fi putut fi salvat „cu siguranţă, dacă ar fi ajuns mai repede la medic”. În altă ordine de idei, aceasta a spus că micuțul fusese vaccinat cu serul BCG, însă pentru ca vaccinul să-şi facă efectul era nevoie de timp.

Conform declarației medicului, din ce în ce mai multe persoane aleg să stea bolnavi la domiciliu și să nu meargă la spital de frică să nu se infecteze în cabinetul medical cu virusul SARS – COV – 2.

De asemenea, Beatrice Mahler a precizat faptul că în Institutul „Marius Nasta” este internată şi o adolescentă în vârstă de 14 ani care are TBC cu afectare cerebrală, boală din cauza căreia fata nu se mai poate deplasa decât în căruciorul cu rotile.

Beatrice Mahler, apel pentru ca persoanele să meargă la medic

Nu în ultimul rând, medicul a făcut un apel la populație să se prezinte la doctor atunci când apar orice fel de probleme.

„Să nu amâne consultul la medic, să sune, să găsească calea, drumul către primul cabinet medical pentru a face acel consult minimal într-o primă etapă şi apoi consultul medicului specialist”, a mai afirmat Mahler.

Un copil cu boală diareică a murit. Părinții nu l-au dus la spital de frică

Un copil a murit în urmă cu un an de o boală diareică. Copilul nu a fost dus la spital din cauza fricii părinţilor că va fi infectat cu Covid-19. Dr. Mihai Craiu a rămas profund marcat de acest fapt şi a menţionat ca anumite afecţiuni uşoare pot avea riscuri enorm de mari dacă sunt netratate de frica virusului.

„Mă gândeam la experimentul lui Avicenna pe care l-am pomenit acum câteva zile. Cel în care mielul a murit de frica lupului… Zilele acestea luăm cele mai surprinzătoare decizii. De la decizia imprudentă de a ieși cu un copil în parc, în ciuda interdicțiilor oficiale („că s-a plictisit copilu’ de stat în casă”, „că îi scade vitamina D3 în sânge”, „că este afectată grav imunitatea” etc) până în extrema cealaltă, în care nu mergem la spital de teama COVID-19, chiar dacă este copilul bolnav și are semne de gravitate….

Scriu aceste rânduri cu gândul la un copil român ce a murit zilele acestea, fără să facă un mare impact în media. Un copil mic cu boală diareică. A avut foarte multe scaune și vărsături și nu a putut fi alimentat sau tratat deloc acasă. Iar drumurile intre spitale şi specialităţi, odată ce boală a devenit extrem de gravă, au fost prea lungi pentru el…

Nu vorbesc de un pacient cu infecție cu noul coronavirus SARS-CoV-2!! Ci de o diaree cu un patogen obișnuit, care producea îmbolnăviri și înainte de vremea pandemiei. Pur și simplu s-a așteptat prea mult, de teama expunerii ipotetice la coronavirus. Copiii mici cu COVID-19, în marea lor majoritate, fac o boală ușoară.

MESAJ DE LUAT ACASĂ – noul coronavirus nu a luat dreptul altor microbi de a îmbolnăvi un copil mic!!”, a transmis medicul Mihai Craiu pe Facebook.

Adauga un comentariu