Local

Un biciclist amator de competiții, hoț cu acte în regulă. A furat o bicicletă, dar a fost prins de polițiștii din Iași și băgat în arest

Publicat: 08 sept. 2021
Adrian Robert Arhire, în fotografii postate pe rețelele de socializare
Biciclistul Adrian Robert Arhire, care a participat la mai multe competiții, a dormit o noapte în arest după ce a furat o bicicletă.

Un biciclist, care a participat la mai multe competiții, a dormit o noapte în arest, după ce a furat o bicicletă. Agenții din cadrul Secției III de Poliție Urbană Iași au identificat și dus la cercetări doi tineri, de 22, respectiv 24 de ani, cercetați pentru comiterea infracțiunii de furt calificat. Din cercetări a rezultat că, în noaptea de 14 spre 15 august 2021, unul dintre aceștia ar fi distrus sistemul antifurt de la bicicleta de culoare verde-neon, legată astfel de balustrada blocului în care locuiește partea vătămată, și ar fi plecat cu bunul

Pasiunea pentru biciclete l-ar putea trimite în spatele gratiilor pe un tânăr din Iași. Adrian Robert Arhire a participat la mai multe concursuri de ciclism, însă, zilele trecute, a ajuns în arest, tot din cauza bicicletelor. Împreună cu un amic, acesta este suspectat că a furat o bicicletă și s-a făcut nevăzut. Însă polițiștii l-au identificat și, în scurt timp, l-au prins.

„Agenții din cadrul Secției III de Poliție Urbană Iași au identificat și dus la cercetări doi tineri, de 22, respectiv 24 de ani, cercetați pentru comiterea infracțiunii de furt calificat. Din cercetări a rezultat că, în noaptea de 14 spre 15 august 2021, unul dintre aceștia ar fi distrus sistemul antifurt de la bicicleta de culoare verde neon, legată astfel de balustrada blocului în care locuiește partea vătămată și ar fi plecat cu bunul. Prejudiciul cauzat este în cuantum de 1.000 de lei. Pe baza probatoriului administrat în cauză, Pe 06 septembrie 2021, aceștia au fost reținuți de polițiștii ieșeni pentru 24 de ore și duși în arest”, au precizat ieri reprezentații IPJ Iași.

Tânărul Adrian Robert Arhire, condamnat pentru că și-a jefuit prietena minoră la Ciric

În urmă cu aproximativ doi ani, tânărul Adrian Robert Arhire a fost condamnat de magistrații din cadrul Judecătoriei Iași. Astfel, acesta a primit o pedeapsă de 8 luni de închisoare, cu amânare, pentru furt. „Instanța admite acțiunea formulată de partea vătămată Ecaterina C. Obligă inculpatul Adrian Robert Arhire să îi achite părții civile suma de 7.661,58 lei, reprezentând contravaloarea telefonului mobil sustras (1.332,47 lei) și contravaloarea abonamentului în perioada 31 iulie 2017 – 31 ianuarie 2019 (6.329,11 lei)”, au precizat judecătorii ieșeni.
Procesul ieșeanului a început pe 21 mai 2018. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași l-au trimis în judecată pentru furt.

„Pe data de 22 iunie 2017, în jurul orei 15:30, în timp ce se afla la piscina din zona de agrement Ciric, împreună cu persoana vătămată, cu care era într-o relație de prietenie, i-a sustras din geanta lăsată pe un șezlong telefonul mobil marca Samsung Galaxy S7 Edge și un card de memorie de 8GB, cauzând un prejudiciu estimat de persoana vătămată la valoarea de 1.132 de lei”, au menționat anchetatorii.

Ieșeanul a mers la piscină cu prietena și s-a gândit să o lase fără celular

Oamenii legii au mai afirmat că, în ziua respectivă, Adrian Robert Arhire i-a ținut companie victimei la piscină până în jurul orei 15:00 – 15:30, iar, după ce fata a intrat în piscină pentru ultima dată, individul a profitat de neatenția acesteia (care se afla în bazin, cu spatele) și i-a furat din geantă telefonul mobil, pe care l-a închis și l-a pus în ghiozdanul său, iar, mai apoi, a intrat și el în bazin.

„La ieșirea din bazin, persoana vătămată a constatat lipsa telefonului mobil, bănuind personalul angajat al piscinei sau pe ceilalți clienți din ziua respectivă de comiterea faptei, convingere întărită și de susținerile inculpatului, care, inclusiv prin audierea în calitate de martor din fața organelor de cercetare penală, a susținut că bănuiește pe cineva dintr-un grup de fete aflat în apropiere, care s-ar fi uitat insistent când căuta telefonul mobil împreună cu persoana vătămată”, au mai afirmat anchetatorii ieșeni.

În cele din urmă, oamenii legii au concluzionat că, de fapt, tânărul ar fi fost cel care a jefuit-o pe fată. De altfel, în cursul cercetării judecătorești, ieșeanul a precizat că vrea să recunoască săvârșirea faptei.

Comentarii
Adauga un comentariu