Actualitate

Un celebru local din Bucium este scos la vanzare! Suma solicitata este importanta. Patron: „Executorii incearca sa intimideze”

Publicat: 26 dec. 2018
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Un celebru local din Bucium este scos la vanzare Suma solicitata este importanta. Patron Executorii incearca sa intimideze
1

@ O pensiune si un restaurant din zona Bucium sunt vandute cu 568.000 euro din cauza unei datorii neachitate catre banci @ Executorii organizeaza licitatia publica la sfarsitul lunii ianuarie 2019 @ Proprietarul imobilului sustine alta varianta @ Conform prezentarii oficiale, localul apare ca ar fi inchiriat catre o societate din Suceava, ce are ca obiect de activitate "hoteluri si alte facilitati de cazare similare"

Vanzare surprinzatoare anuntata de catre executorii judecatoresti. Una dintre cele mai cunoscute pensiuni din zona Bucium va fi scoasa la licitatie publica, din cauza unei datorii neachitate de catre proprietar. Este vorba de restaurantul si pensiunea Plopii Fara Sot, detinute de catre Mioara Miton.

Anuntul publicat la sediul executorului judecatoresc Gabriel Birca arata ca procedura de vanzare va fi organizata pe data de 29 ianuarie 2019, ora 11:00. Pe lista bunurilor se afla un teren in suprafata de 779 metri patrati, plus cladirea cu un regim de inaltime de S+P+E+M.

Subsolul are o suprafata utila de 140,97 metri patrati, parterul si terasa au o suprafata utila de 169,31 metri patrati, etajul 125,77 metri patrati, iar mansarda are 114  metri patrati.

Conform descrierii, bucataria a fost amenajata la subsol, restaurantul la parter si etaj. Mansarda este folosita partial de catre proprietar ca locuinta individuala. Pretul de pornire a licitatiei este de 2.673.979 lei, adica 568.000 euro.

"Toti cei interesati care poseda vreun drept real, de chirie, de privilegiu, ipoteca sau alt drept de creanta asupra imobilului, sa depuna in scris obiectiunile lor, pana la termenul de vanzare, dupa care nu li se vor mai lua in consideratie obiectiunile", se arata in anuntul publicat de executorul Gabriel Birca.

Citeste si: Exclusiv! Tupeu de borfas! Motelul Bucium functioneaza fara autorizatie de patru ani. Vasile Puscasu: "Ma luati la intrebari pe mine?" – FOTO, VIDEO

Reporterii BZI au contactat-o telefonic pe Mioara Miton pentru a oferi un punct de vedere. "Nu inteleg ce se intampla. In urma cu doua saptamani am anulat licitatia. Trebuie sa fie o greseala. Executorii mai incearca sa intimideze. S-a achitat o parte din datorii", a declarat Mioara Miton, proprietara cladirii.

Conform datelor de prezentare disponibile pe site-ul restaurantului, obiectivul este inchiriat de societatea Biolin Travel SRL, din Suceava, controlata de catre Ioana Balan. Societatea a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 864.674 lei, profit de 84.094 lei, datorii de 99.948 lei, cu un numar de 10 angajati.

"Cu un decor elegant si un aer aristocratic, ce te poarta spre vremurile in care frumusetea excentrica si privelistile de vis erau atat de mult cautate de catre burghezi si domnisoare ce infrumusetau incaperile doar cu un zambet, restaurantul Plopii Fara Sot iti incanta privirea inca de la intrare. Atat istoria locatiei, cat si frumusetea acesteia, surprinsa in poeziile lui Mihai Eminescu, au creat o vivacitate a amintirilor ce devin emblematice pentru fiecare dintre noi", se arata in prezentarea afacerii.

Citeste si: Disperare in randul dezvoltatorilor imobiliari! Proiect gigant, respins in Comisia de Urbanism. Fiul unui cunoscut patron a intervenit personal

Probleme cu vechii chiriasi

In trecut, Mioara Miton a inchiriat pensiunea si restaurantul societatii Horeca Mobili SRL. Contractul era semnat pentru o perioada de 10 ani. Dupa nici doi ani de activitate, cei de la Horeca Mobili s-au trezit cu usile inchise dupa ce nu ar fi platit la timp o factura. Asta se intampla in luna decembrie a anului 2015, cand Mioara Miton s-a gandit sa incuie toate usile localului si sa nu mai lase pe nimeni de la Horeca Mobili inauntru.

Citeste si: Tranzactie imobiliara record in mijlocul Iasului: se vinde un teren in valoare de peste 4 milioane euro

Veniti la munca, angajatii restaurantului, ospatari, bucatari si restul personalului au ramas la usa. Peste cateva zile si-au dat seama ca nu mai au loc de munca. Dupa inchiderea localului, Mioara Miton a plecat in vacanta. La intoarcere a observat ca imobilul este inundat. Atunci, Mioara Miton a pus mana pe telefon, i-a sunat pe cei de la Horeca Mobili si le-a transmis ca pot veni sa-si preia bunurile din cladire. Insa, totul era distrus. Pe numele Mioarei Miton a fost facuta o plangere pentru distrugere.

Adauga un comentariu